Régi és új vezetők

Egyetem

Tanszékvezetőket és igazgatókat neveztek ki november 1-jétől az Általános Orvostudományi Karon (ÁOK) és a Klinikai Központban.

Az ÁOK Belgyógyászati Intézet Sürgősségi Orvostan Nem Önálló Tanszék vezetőjévé Szabó Zoltántválasztották, aki ezzel együtt egyetemi docensi kinevezést is kapott.

 

 

 

Az ÁOK Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet igazgatói posztját újabb 3 éven át Szöllősi János egyetemi tanár láthatja el.

 

 

 

Az ÁOK Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszék vezetője, illetve a Klinikai Központ Infektológiai és Gyermekimmunológiai Klinika igazgatója Erdős Melinda egyetemi docens lett, akinek megbízatása 5 évre szól.
 

 

 

Az ÁOK Kardiológiai Intézet igazgatói, a Kardiológiai Tanszék tanszékvezetői és a Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatói tisztségét a következő 3 évben Édes István egyetemi tanár látja el.

 

 

 

Az ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet igazgatói és a Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina vezetői feladatainak ellátására további 5 évre Kappelmayer János egyetemi tanár vett át megbízást.
 

 

 

 

Az ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézetben megalakult Klinikai Genetikai Nem Önálló Tanszék éléreBalogh István egyetemi docens kapott kinevezést 5 évre.
 

 

 

Az ÁOK Pszichiátriai Tanszék vezetője és a Klinikai Központ Pszichiátriai Klinika igazgatója a következő 3 évben is Frecska Ede egyetemi docens marad.
Az új vezetők Mátyus László dékántól és Édes István főigazgatótól november 6-án vették át a kinevezésüket.