Ferenc pápa

Ferenc pápa: főszerepet nem háborúban, hanem békében kell vállalni

Korunk szentjeit a feszültséggel és háborúkkal teli mindennapok hőseinek nevezte az egyház, a politika és a társadalom számára is Ferenc pápa vasárnap, a Szent Péter téren bemutatott kanonizációs misén, amelyen többek között a francia Charles de Foucauld-t, a holland Titus Brandsmát, az indiai Devasahayam Pillait, avatták szentté.

Egy 18,000 fős véradó csoport járul hozzá a vérellátás stabilitásához Dél-Koreában

A COVID-19 okozta vérhiány világszerte elterjedt. Januárban az Amerikai Vöröskereszt “nemzeti vérválságot” hirdetett, ami nagy veszélyt jelent a betegellátásra. Márciusban egy amerikai székhelyű nonprofit szervezet, a Memorial Blood Centers (MBC) “vészhelyzetet” hirdetett, mivel az O típusú vérből csak 1-2 napi készlet áll rendelkezésre, és felszólította a lakosságot, hogy vegyen részt az egyszeri véradásban, amely akár […]

Atombomba felrobbanás

A Roszkozmosz vezetője szerint Oroszország fél óra alatt legyőzné a NATO-tagállamokat egy atomháború esetén

Az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz vezetője, Dmitrij Rogozin vasárnap tett ki a Telegram-oldalára egy bejegyzést, amiben arról írt, hogy Oroszország fél órán belül megsemmisítheti a NATO-országokat egy esetleges atomháború esetén – vette észre a hvg.hu.

Fegyveres rablás Los Angeles belvárosában a Melrose Avenue-n

Los Angeles frekventált, designer boltokkal teli részén a Melrose Avenuen követett el fegyveres rablást két ismeretlen, kapucnis férfi április 22-én, fényes nappal, akik az áldozatot egy elegáns boltba üldözték be és egy lövés is eldördült. A Los Angeles-i rendőrség még keresi az egyik elkövetőt.