Orbán Viktor

Annyira kell az uniós pénz, hogy olyat tett a kormány, amit még soha: előzetes normakontrollt kér egy már elfogadott törvényjavaslatról

Tíz éve létezik a jogi lehetőség, de most először él normakontrollal a kormány javaslatára az Országgyűlés. Ma a büntetőeljárási törvény módosításának normakontrollját kérte a Ház.

Kövér László: a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket

Szükség van a pedagógusok béremelésére, azonban a tanárok és az oktatás helyzetét hosszú távú stratégiai kérdésként kell kezelni – mondta az Országgyűlés elnöke a HírTv Napi aktuális című hétfő esti műsorában, amit az MTI szemlézett.

Elindult az EU-s pénzhez vezető úton a kormány – négy törvényjavaslatról vitatkoznak ma az Országgyűlésben

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Koltai Imre (MSZP) volt országgyűlési képviselőről. A napirend előtti felszólalások és a napirend elfogadása után megvitatják az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a büntetőeljárásról szóló törvény módosítását, majd szavaznak is az előterjesztésről.

A Parlament előtt tüntetnek a tanárokért, a Kiscsillag, Péterfy Bori és egy hajdúsági fellépő is kiáll a színpadra

 “Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan!” – ez a mottója a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom által szervezett közös koncertnek és tüntetésnek, amelyet október 5-án tartanak Budapesten, a Parlament előtt. A demonstráció este 7 órától indul.