Ingyenes koncertet ad a Tündérkertben a debreceni Flautica fuvola kvartett

Helyi hírek Kultúra

Titkos álmuk válik valóra.

A Flautica fuvola kvartett az idei Kamara Virtuózok döntőjébe jutott három csapat egyike, tagjai: Héty Emese (fuvola, pikoló), Komócsin Rebeka Kata (fuvola, pikoló), Ködöböcz Flóra Evelin (fuvola, basszusfuvola), Tóth Blanka (fuvola, altfuvola). Mindannyian a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fuvola tanszakának tanulói, felkészítő tanáruk Cseri Gyöngyi. Sándor Máté – aki szintén az iskola növendéke – több kompozíciójával is segíti a csapatot. Műsorukon az ő szerzeményei mellett számos klasszikus zenei darab, de Astor Piazzola, vagy a Mission Impossible film témája is szerepel.

A Kamara Virtuózokban való elindulással a Flautica szerette volna minél több emberhez eljuttatni zenéjét, ami úgy tűnik sikerült is, hisz nem csak a fődíjért versenyezhettek, hanem az egyik elődöntő során a közönségdíjat is elnyerték. Közösségi oldaluknak is egyre több követője akad, valamint a legnagyobb videó megosztón is több ezren nézték meg felvételeiket. A Kamara Virtuózok döntősei számára szeptemberben a Sándor palotában megrendezésre kerülő fogadásra is hivatalosak. A Debreceni Virágkarnevál Tündérkertjében való fellépésükkel egy titkos álmuk válik valóra, mert úgy érezték, hogy zenéjükhöz ez a varázslatos, mesés helyszín remekül illene.

Az ingyenes koncert augusztus 19-én, hétfőn, 17:00 – 18:00 között lesz hallható a Régi Városháza udvarán (Piac utca 20.).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük