Fergeteges koncertekkel, aréna show-val érkezik Debrecenbe a XXI. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál

Történelemi örökségünk ünnepe, a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál 350 zenészt számláló, fergeteges koncertekkel, izgalmas haditechnikai és látványos szakalaki bemutatókkal ingyenesen várja az érdeklődőket a három magyar katonazenekarnak, továbbá az Ausztriából, a Szlovákiából, a Csehországból és a Szerbiából érkező zenekaroknak köszönhetően.

Svájci kulturális napok debrecenben

Alpesi kürtösökkel, ételkülönlegességekkel és gazdag programkínálattal vár Debrecenben a Svájci Kulturális Napok

Az ALL-IN Debrecen rendezvénysorozat lehetőség teremt arra, hogy a velük élő kultúrák bemutatkozzanak, és az események hidat teremtsenek az emberek között. Október 3-9. között Svájc kultúrája és gazdasági sajátosságai jelennek meg Debrecenben.

Bizarr családtörténet fekete humorral átszőve: jön a MagdaFeszt nyitóelőadása

A kortárs francia szerző magyar színházakban is nagy sikerrel játszott darabja egy családtörténet bizarr feltárása, fekete humorral bőven átszőve. A darab során az idős édesanyjukat elveszítő Annette-et és Bernadette-et kísérjük végig gyászútjukon a haláltól a születés irányába. Keserédes zenés utazás a megértés, az elfogadás ösvényein, visszafelé.

Pecakúra film

Debreceni film a Netflixen: felkerült a Pecakúra, amiben Dombi Tibi, Gábor Betti és Bruti is szerepet kapott

Mint arról beszámoltunk, a pandémia alatt, nulla forint támogatással  készült egy debreceni film. A Pecakúra című alkotásban többek között Dombi Tibor, a DVSC ikonja, Gábor Betti, a Desperado korábbi énekese, valamint Bruti, a debreceni humorista is szerepet kapott.

Törőcsik Mari negyven éve a Nemzetiben című fotókiállítás

Törőcsik Mari negyven éve a Nemzetiben – fotókiállítással nyitják meg Debrecenben az V. MagdaFesztet

A Tudom-e úgy, ahogyan csak én tudhatom” − Törőcsik Mari negyven éve a Nemzetiben című fotókiállítással nyitja meg kapuit az V. MagdaFeszt október 3-án 18 óra 30 perctől a Csokonai Fórumban.

Csokonai Színház énekkara

A zenei világnap alkalmából ad koncertet a Csokonai Színház Énekkara

A zene világnapja alkalmából október 1-jén szombaton 17 órától a Csokonai Irodalmi Labor Szabó Magda Pódiumtermében ad koncertet a Csokonai Színház Énekkara. Az esten részletek csendülnek fel Smetana, Verdi, Bizet, Kodály, Ponchielli és Erkel operáiból.