Debreceni tehetségek léptek fel a híres lukacsos tetejű épületben

Kedden indult a Magyar Zene Házában a debreceni zenei kultúrát Budapesten bemutató Városkapu program. Az első napon a Made in Debrecen showcase alatt a város legifjabb könnyűzenei tehetségei mutatkoztak be – tette közzé Puskás István, Debrecen kulturális területéért felelős alpolgármestre.

Visszatér a színpadra a legendás debreceni együttes: ingyenes koncertet ad kedden a Color

Újra hallhatja a közönség a legendás Color együttes slágereit a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program (DROP9) kongresszushoz kapcsolódó emlékesten. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép a Kölcsey Központban.

Májusban folytatódik a Viszonylagos öröklét című irodalmi centenáriumi sorozat

Májusban folytatódik a Viszonylagos öröklét – Nemes Nagy Ágnes 100 című, centenáriumi irodalmi beszélgető-sorozat, melynek fókuszába a költő magánélete és egyes verscsoportjai kerülnek – tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség pénteken az MTI-vel.

Hegyes Gabriella alakításait idézik meg a Csokonai Irodalmi Laborban

Debrecen ikonikus operaénekese, Hegyes Gabriella pályafutását, emlékezetes alakításait idézi meg Ujvárosi Andrea, a Velünk élő opera háziasszonya két vendégével, Kéringer László és Rendes Ágnes operaénekesekkel május 18-án (szerdán) 18 órától a Csokonai Irodalmi Laborban.

Nagy Feró

Ákos, a Beatrice és a Bagossy Brothers Company lesznek a nagyváradi Szent László Napok fő attrakciói

Ákos, a Bagossy Brothers Company és a Beatrice lesznek a 2022. június 20. és 26. között zajló nagyváradi Szent László Napok fő sztárfellépői – jelentették be a kulturális fesztivál szervezői hétfői sajtótájékoztatójukon.