Két Marketing Diamond díjat nyert a Csokonai Színház

Két Marketing Diamond díjat nyert a Csokonai Színház

Ismét Marketing Diamond díjakkal ismerte el a Csokonai Színházat a Magyar Marketing Szövetség  – tájékoztatott az intézmény. A tavaly augusztusban megnyitott Csokonai Fórum márkaépítését, illetve a társulat új épületbe történő költözését megörökítő “Így költöztünk mi” című videóklipet díjazta a hazai marketingszakma legfontosabb szervezete.

Fejér Tamás Apolló mozi

„A moziban el lehet veszni, mert a film alatt megszűnik a külvilág” – interjú Fejér Tamással, a debreceni Apolló mozi vezetőjével

Fejér Tamással, az Apolló mozi vezetőjével beszélgettünk filmszeretetről, a 7. Magyar Filmszüretről, az emberbutító streaming-szolgáltatókról, és arról is, hogy egyáltalán miért járjunk moziba.

Borkóstoló színesítette a Himnusz megírásáról szóló emlékezést Hosszúpályiban

Bormúzeumban tartották a Himnusz megírásának 200. évfordulójáról szóló megemlékezést Hosszúpályiban január 23-án. Kölcsey Ferenc mellett egy másik ismert költő munkássága is előkerült ezen a napon. Az eseményt Ady-est, a Pro Culture díjátadó és borkóstoló színesítette.

A magyar kultúra napja – Berkesi Sándor és Varnus Xavér kapták meg idén a Kölcsey-emlékplakettet

Berkesi Sándor Kossuth-díjas karnagynak és Varnus Xavér orgonaművésznek ítélte oda a Kölcsey Társaság kuratóriuma a Kölcsey-emlékplakettet, a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napja alkalmából tartott szatmárcsekei ünnepségen adták át vasárnap.

Rendkívüli és ingyenes nyitvatartással várják a látogatókat a múzeumok Debrecenben

Ingyenesen látogatható számos múzeum Debrecenben és Hajdú-Biharban a magyar kultúra napján, január 22-én. A magyar kultúra napját 1989-től kezdődően ünnepeljük, annak emlékére, hogy 1823-ban Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Számos múzeum és kulturális intézmény ezen a napon ingyenes programokkal […]

„Beütött” a Mennykő a kabai vacsorán – ilyen menüből máshol nem rendelhetnek a vendégek

A Kabai Mennykő Néptánc Egyesület Pacsirták énekcsoportja is fellépett azon a különleges vacsorán, ahol „verspincérektől” kérhettek a vendégek az asztalokon lévő „versmenün” található ínyencségekből. Az est a „Kaba Kultur Pilvax” rendezvénysorozat része volt, melyet január 20-án tartottak a Mácsai Sándor Művelődési Házban – tájékoztatta lapunkat a nem mindennapi eseményről a megyei önkormányzat.