Svájci kulturális napok debrecenben

Alpesi kürtösökkel, ételkülönlegességekkel és gazdag programkínálattal vár Debrecenben a Svájci Kulturális Napok

Az ALL-IN Debrecen rendezvénysorozat lehetőség teremt arra, hogy a velük élő kultúrák bemutatkozzanak, és az események hidat teremtsenek az emberek között. Október 3-9. között Svájc kultúrája és gazdasági sajátosságai jelennek meg Debrecenben.

Jólesett a debreceni páros és az eső is. A Zamat Fesztivál második napján jártunk

A júliusi Debrecziner Gourmet fesztivál után újabb gasztronómiai kalandozásra invitálták a szervezők a debrecenieket. Ezúttal a Zamat Fesztivált rendezték meg a hétvégén, igaz, nem a legjobb időzítéssel, hiszen az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe a Nagyerdei Stadion szomszédságában lévő rendezvényt.

Erős programokkal érkezik a Hadházi Káposztás Napok nulladik napja

2004 óta minden év szeptember második hétvégéje Hajdúhadházon a káposzta sztorija: lesz káposztás kosár, káposztateke, káposztatorta, főzőverseny, káposztás ételek halma, hadászai bemutató, helikopter, tank, Paulina, Bruno X Spacc, Paulina, G. w. M., AK26, Roy és Ádám, Demjén Ferenc, Irigy Hónaljmirigy és még sokan mások – olvasható a szervezők közleményében.

Hamarosan étlapra kerül a debreceni finomság: így készült az ország burgere

A Szaft ’N Burger piknikre és versenyre legalább négyezren látogattak ki az érdeklődők, a 90 nevezés és a 17 csapat pedig 100 fölötti versenyzői létszámot jelentett, továbbá több, mint 2500 burger készült el néhány óra alatt a Nagyerdőn.  A zsűri szerint a junior mezőny fiatalabb mestereinek néhány burgere a profi mezőnyben is megállta volna a […]

Hadházi Káposztás Napok 2022 program

Sztárfellépőkkel érkezik a megye egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Hadházi Káposztás Napok

Szeptember 9-11. között, péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket Hajdúhadházon a 2022-es Hadházi Káposztás Napok. A rendezvénysorozat legfontosabb célja olyan színes kulturális programok biztosítása, amellyel minden korosztályt megszólít, valamint hogy felelevenítse és megismertesse a település régi időkre visszanyúló káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, szokásait, s átörökítse azt a fiatalabb generációk számára.

Kóser étterem nyílt Debrecenben

Kóser éttermet nyitott az EMIH–Magyar Zsidó Szövetség Debrecenben. A modern, közel-keleti konyhát képviselő Hamsza, a debreceni Zsidóházban, a Piac utca 5-7. szám alatt kapott helyet. A vendéglátóhelyet az a Co Sharing Trade Kft. üzemelteti, mely egyebek között a Carmel éttermet, a Tel Aviv Cafét, valamint a néhány hete megnyílt Brooklyn Bagel brunch éttermet is működteti.