Megvannak az év legjobb szaloncukrai – idén Hajdú-Bihar megyei cukrászda nincs a dobogósok között
Az idén hatodik alkalommal rendezték meg az Év Szaloncukra versenyt, amely mára valódi országos édességünneppé nőtte ki magát.
Debreceni és hajdú-bihari hírek, történések. Albérletek, kiadó és eladó házak, lakások.
Az idén hatodik alkalommal rendezték meg az Év Szaloncukra versenyt, amely mára valódi országos édességünneppé nőtte ki magát.
Gondolta volna, hogy Krúdy Álmoskönyve szerint kocsonyáról álmodni rossz végzetet sejtet – nehéz évet, nehéz sorsot vagy éppen vitát egy vámszedővel? Vagy hogy a sokak által „nemzeti ételként” tisztelt kocsonya első lejegyzett receptje 1395-ben, a francia Le Viandier-ben szerepelt? A rezgő különlegesség körül bőven akad érdekesség amelyekből párat bemutatunk most olvasóinknak.
A beköszöntött és tartósan velünk maradó hideg idő miatt még inkább vágyódunk a fényre és a melegre. Decemberben különösen felértékelődik a téli vásárokon való séta egy-egy forró, illatos itallal a kezünkben. Bár a karácsonyi vásárokon igazán remek élmény forró punccsal vagy forralt borral a kezünkben nézegetni, de ezek az italok otthon is könnyedén elkészíthetők, sőt […]
A grillsajt évek óta a szabadtéri sütögetések és a konyhai újítások egyik legnépszerűbb szereplője.
Karácsony elképzelhetetlen mézeskalács nélkül – illata, melege, története összekapcsolja a múltat a jelen ünnepi hangulatával. A mézeskalács nem csupán édesség, hanem hagyomány, mesterség és családi örökség, amely Debrecenben különösen gazdag formában élt és él tovább.
A régi időkben a „makk-kávé” a háborús és szűkösebb időszakokban a mindennapok része volt. Napjainkban azonban felfedezték maguknak a tudatos életmódtrendek követői – nem csoda, hiszen rostban gazdag, antioxidánsokat is tartalmaz, és könnyen elkészíthető otthon. Már ha tudjuk, mire figyeljünk – mi most ezeket a „kulisszatitkokat” megmutatjuk olvasóinknak.
Bihardiószeg — mindössze mintegy 30 kilométerre Debrecentől és 40-re Nagyváradtól — így ősszel is remek kirándulási célpontként kínálja magát. Több okot is sorolhatnék erre, de most maradjunk csak egynél, amely nem más, mint a „Padalja”.
Téglás Város Önkormányzata a Bék Pál Kertbarátkör támogatásával 2025. október 18-án, szombaton rendezi meg a hagyományos Kolbásztöltő Napot a téglási piacon.
Tíz magyar étterem kapott Michelin-csillagot a Michelin Guide francia étteremkalauz csütörtök esti budapesti díjátadóján.
Szeptember 6-án ismét megrendezik a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnapot, amely immár huszonhatodik alkalommal várja a látogatókat a hajdúszoboszlói repülőtérre. A rendezvény az Alföld egyik legjelentősebb gasztronómiai és közösségi eseménye, ahol a hagyományos ételek mellett kulturális és szórakoztató programok is színesítik a napot.