Orosz-ukrán háború

Ukrajna: háromszáz embert öltek meg aknák az orosz invázió kezdete óta

Az Oroszország által két éve indított támadás kezdete óta több mint 270 embert öltek meg aknák és egyéb robbanószerkezetek – közölte Szerhij Reva, az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat aknamentesítési munkákat szervező részlegének vezetője csütörtöki kijevi sajtótájékoztatóján.

Az EU lezárta a hosszú távú költségvetése félidős felülvizsgálatát

Az Európai Unió Tanácsa szerdán lezárta a 2021-2027-es időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keret félidős felülvizsgálatát, ezzel jóváhagyta egyebek mellett az Ukrajnának szánt, 50 milliárd eurós pénzügyi támogatás folyósítását, valami azt a pénzügyi csomagot, mely a migrációs és külpolitikai kihívások kezelését, valamint az EU válsághelyzetekre való felkészítésért célozza.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester

Sepsiszentgyörgyi polgármester: mi magyarok vagyunk, nem magyarul beszélő román állampolgárok

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint Székelyföldnek volt és lesz is autonómiája, Marcel Ciolacu román miniszterelnök pedig hibázott, amikor a Székelyföld létét tagadó, az autonómiát eleve kizáró üzeneteket fogalmazott meg múlt hétvégi, Maros, Hargita és Kovászna megyei látogatásán.

Marcel Ciolacu román miniszterelnök

A román miniszterelnök nem nyugszik: “Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája”

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája – jelentette ki kétnapos székelyföldi látogatása végén, szombaton Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

Marcel Ciolacu román miniszterelnök

Román miniszterelnök: sosem lesz “semmilyen Székelyföld” Romániában

Marcel Ciolacu szerint nem a “magyar etnikumú románok” ellen kell összefogni Marosvásárhelyen, hanem egy jobb városvezetés megválasztása érdekében, hiszen Erdély elcsatolása nem reális veszély, és szerinte sosem lesz “semmilyen Székelyföld” Romániában.