A belga Rik Daems lett az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének új elnöke

Egyedüli jelöltként Rik Daems belga liberális politikust választotta új, 33. elnökének az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE). Daems a közgyűlés 1949-es alapítása óta a harmadik belga – Paul-Henri Spaak (1949-1951) és Fernand Dehousse (1956-1959) után -, aki betölti a pozíciót. A belga politikus a svájci szocialista Liliane Maury Pasquier-t váltotta a parlamenti közgyűlés elnöki székében. […]

Reformátusnak keresztelték és még konfirmált is a gyulafehérvári érsekké kinevezett Kovács Gergely

Eredetileg reformátusnak keresztelték, és még konfirmált is a Gyulafehérvári Rónai Katolikus Főegyházmegye érsekévé kinevezett, februári beiktatására készülő Kovács Gergely. A kinevezett egyházi vezető a Romkat.ro erdélyi portálnak adott interjúban beszélt erről.

Merkel: szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel

Őrizni és ápolni kell a holokauszt áldozatainak és túlélőinek emlékezetét, és szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, a nemzetközi holokauszt-emléknap németországi eseményeit záró rendezvényen.

Német lap: a berlini vezetés a hadsereg közreműködésével szállítaná haza a Vuhanban rekedt németeket

A német szövetségi kormány a hadsereg (Bundeswehr) közreműködésével szállítaná haza a német állampolgárokat a koronavírus okozta járvány központjának számító kínai Vuhanból – jelentette hétfőn a hírportálján a Der Spiegel.

Kitört a migránspánik Székelyföldön két Srí Lanka-i pékmester miatt

Futótűzként terjedt a híre a székelyföldi Gyergyóditróban, hogy “migránsokat telepítettek” be a faluba. A Maszol azt írja, feszült a hangulat a Hargita megyei községben. A helyiek egy része a közösségi oldalakon szervezkedik, tiltakozni készül a szerdai tanácsülésen. “Migránsmentes Ditrót akarunk. Nem fogjuk engedni, hogy elvegyék, ami a miénk” – nyilatkozta a portálnak egy gyergyóditrói nő. Pedig nem is […]

Az európai püspökök elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását Auschwitz felszabadításának évfordulóján

Európa katolikus püspökei az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából közleményt adtak ki szombaton Varsóban, amelyben elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását politikai célból.