Szinte azonnal munkát kap, aki ezeket a képzéseket választja a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara vezető szerepet tölt be a régió pedagógusképzésében. Szeptembertől szociál-, óvoda- és gyógypedagógia, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő, továbbá romológia szakon várja a hallgatókat a hajdúböszörményi intézmény.

Európai egyetemi szövetség tagja lett a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem munkacsomag-vezetőként vesz részt a nyolc ország vezető egyetemei által elnyert, november elején indult Erasmus+ pályázatban, melynek célja a The NeurotechEU címet viselő Európai Egyetemi Szövetség kialakítása, tartalommal való feltöltése. A három éves projektre 5 millió euró európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Debreceni Egyetem

Sport- és egészséggazdasági kutatásokban vesz részt a Debreceni Egyetem

A sport- és egészséggazdaság a világ legdinamikusabban fejlődő ágazata, amely mérhetően járul hozzá az országok GDP-jéhez – jelentette ki Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a három hazai egyetem – a debreceni mellett a Pécsi Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem – kutatóinak részvételével 2017 óta tartó kutatási projekt pénteki zárórendezvényén a cívisvárosban.

Rangos elismerésben részesült a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzora

Markhot Ferenc Emlékérmet kapott Póka Róbert, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzora, aki kiemelkedő gyógyító, oktató és tudományos tevékenységéért vehette át a szakmai elismerést szerdán Egerben.

Megkezdődött a DExpo, 1400-an nézték az első napon a közvetítést

Több mint 1400 nézője volt a Debreceni Egyetem online beiskolázási rendezvényének, a DExpónak az első napon, amikor a TTK, az IK, valamint az MK mutatkozott be. Kedden az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi Kar és a tanárképzési szakok videóival folytatódik a tájékoztató.

Új doktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács döntése alapján az agrártudományok területén 2, a bölcsészettudományok területén 6, az orvos- és egészségtudományok területén 15, a társadalomtudományok területén 12, a természettudományok területén ugyancsak 12, összesen 47 oktató tett eleget a habilitációs eljárás követelményeinek.