Kiderült, hogy ki a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának legnépszerűbb oktatója + névsor a kitüntetettekről

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának végzősei – többek között biológusok, vegyész-, és villamosmérnökök, matematikusok, fizikusok, tanárok, illetve szakfordítók – vették át diplomájukat pénteken a Díszudvaron. Az ünnepségen összesen 281, magyar és angol nyelvű képzésben részt vett hallgató kapott oklevelet – számolt be az unideb.hu.

A debreceni Klinikai Központ 37 munkatársa kapott Elnöki Elismerő Oklevelet és Jutalomdíjat

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ munkatársainak kimagasló teljesítményét díjazták az intézmény Semmelweis-napi ünnepségén csütörtökön. Július 1-je az anyák és csecsemők megmentőjének, Semmelweis Ignác születésének évfordulója, egyben a magyar egészségügy napja.

Az iskolaváros lehetőségei: diákmunka Debrecen területén

A kifejezetten diákok számára meghirdetett munkalehetőségek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, földrajzi lokációtól függetlenül. Mégis, a jellemzően aktív diákéletet bonyolító városokban sokkal nagyobb a kereslet az ilyen jellegű munkakörök iránt, akár helyben, akár a környékbeli településeken.

Karaffa Erzsébet és Kovács Csilla

Termésnövelő anyagot fedeztek fel a Debreceni Egyetem kutatói

Forgalomba hozatali engedélyt kapott és már a piacon is elérhető a Debreceni Egyetem kutatóinak felfedezése. A termésnövelő anyag a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság szakembereinek 7 éves kutatómunkájának eredménye.

Az ország legjobb utánpótláskosárlabda-edzőinek tartottak továbbképzést a Debreceni Egyetemen

Az ország legjobb utánpótláskosárlabda-edzőinek tartottak nemzetközi elméleti és gyakorlati továbbképzést a Debreceni Egyetemen. A szakemberek az utánpótlás-kosárlabdázás oktatásmódszertani, didaktikai területével, valamint az eredményes edzői kommunikáció részleteivel ismerkedhettek meg.

Diplomaosztó Debreceni Egyetem

Kezdődnek a diplomaosztók a Debreceni Egyetemen – időpontokkal

Pénteken megkezdődnek a nyári diplomaosztó ünnepségek a Debreceni Egyetemen, ahol csaknem négyezer végzős veheti át oklevelét a következő hetekben. Elsőként, június 17-én, pénteken 10 és 13 órai kezdettel a Gazdaságtudományi Kar végzett hallgatói veszik át diplomájukat a Főépület Díszudvarán.

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Kiválóan szerepeltek a Balásházy szakközépiskola diákja a gulyásversenyen

Kimagaslóan szerepeltek a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma diákjai a XXVI. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozón. A Hortobágyon megrendezett szakmai megmérettetésen valamennyi versenyszámban dobogóra állhattak a fiatalok.