Debreceni Egyetem

Egyre népszerűbb a Debreceni Egyetem – ezek a legkedveltebb szakok

Egyre többen jelentkeznek a Debreceni Egyetemre (DE): a közelmúltban lezárult felvételi időszakban a tavalyihoz képest 34 százalékkal nőtt az első helyen ezt az intézményt megjelölők száma, jelentősen meghaladva a 27 százalékos országos átlagot – ismertette a DE oktatási rektorhelyettese kedden sajtótájékoztatón.

Fésüs László Jedlik Ányos-díj

Államtitkártól vehetett át kitüntetést Fésüs László, a Debreceni Egyetem korábbi rektora

A magyar innováció nemzeti szuverenitásunkat, társadalmunkat, gazdaságunkat egyaránt erősíti – hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a Jedlik Ányos-díj ünnepélyes átadóján, pénteken Budapesten.

Debreceni Egyetem díjazottak

Kiváló dolgozóit jutalmazta a Debreceni Egyetem a március 15-ei megemlékezésen

Március 15-e a miénk, magyaroké. Közös kincsünk, a nemzeti összetartozás egyik fő jelképe. Ekként is kell megélnünk, ünnepelnünk – hangzott el a Debreceni Egyetem Főépületének Aulájában az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett ünnepségen.

Debreceni Egyetem, Matematikai és Földtudományi tanszék épülete

Utcára viszik a matematikát Debrecenben

Logikai és matematikai játékokat próbálhatnak ki a járókelők a Debreceni Egyetem, Matematikai és Földtudományi épülete előtti téren, ugyanis ma üneplik a matematika világnapját. A Bolyai János Matematikai Társulat által szervezett “Matek az Utcán” rendezvényen március 12-én délelőtt 10 órától délután 1-ig várják a járókelőket.

Műtét, kórház

A rossz szív vonzott 500 embert Debrecenbe

Szombatig csaknem 500 szakember összesen közel 70 szakmai előadáson bővítheti ismereteit  a Debreceni Egyetemen szerdán kezdődött 28. Debreceni Kardiológiai Napjain. A négynapos rendezvény fókuszában ezúttal a koszorúérbetegség, a szívritmuszavarok, a szívelégtelenség, illetve ezek megelőzése áll – írja az egyetem sajtóirodája.

Debrecen, egyetem, központi épület, Egyetem tér

Zöld jövő kutatóközpontot indított el a Debreceni Egyetemen

Nemzetközi együttműködésben vizsgálja a biodiverzitást – a fajok, az élőhelyek, a közösségek és a genetika sokféleségét – Debrecenben és térségében, a Tiszántúlon, Magyarországon és az egész Kárpát-medencében a Debreceni Egyetemen (DE) egy éve alakult, a tevékenységét most kezdő Biodiverzitás, Klímaváltozás és Vízgazdálkodás Koordinációs Kutatóközpont – jelentették be az egyetem és a központ vezetői sajtótájékoztatón csütörtökön.