Az Állatorvosi Egyetem is bővíti a Családbarát Egyetemek táborát

Egyetem

2022 szeptemberében az Állatorvostudományi Egyetem is csatlakozott a Családbarát Egyetemek táborához.

A belépést követően, Prof. Dr. Sótonyi Péter úgy fogalmazott: „Családbarát egyetemként számos módon biztosítunk lehetőséget a gyermeket vállaló hallgatóinknak a tanulmányaik zavartalan folytatására, például egyéni tanrenddel. A gyermeket nevelő munkatársainkat is segítjük, munkaidő-kedvezményekkel, juttatásokkal.” 

A dokumentum aláírásával az Intézményünk vállalta, hogy a családbarát egyetem céljaival összhangban, oktatási és kutatási területeken együttműködik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal. Ezzel összefüggésben 2024. 01. 19-én tartották a Mozgalom által szervezett „BOLDOGSÁGKERESÉS ÚTJAI” című 3 alkalmas (25 órás) tanfolyam második ülését az Anatómia múzeumban. Egyetemünk a csatlakozása óta két trénerképző kurzus egy-egy alkalma számára adott otthont.  

A program célkitűzése az, hogy az azonos című könyvben szereplő ismereteket és kutatási eredményeket a résztvevők számára könnyen hozzáférhetővé tegye. A résztvevők tréning gyakorlatok segítségével modern lélektani, pedagógiai és mentálhigiénés ismereteket sajátítanak el. Az elmélyítő gyakorlatok segítik a résztvevőket, hogy képzett trénerekké válhassanak és a tréneri tapasztalataikat szabadon választható kurzusként továbbadhassák a hallgatóknak.  

A trénerképző kurzust Berényi András klinikai szakpszichológus vezeti. 

(Forrás: Állatorvostudományi Egyetem)