Játékvezetői tanfolyam indul Hajdú-Bihar megyében

Sport

Az MLSZ Hajdú-Bihar vármegyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottsága 2023. szeptember 11-én labdarúgó-játékvezetői tanfolyamot indít Debrecenben. A jelentkezők közül talán a jövőbeli NB I-es, vagy akár FIFA játékvezetők is kikerülhetnek, ehhez persze a labdarúgás szeretete és a kemény munka alapfeltétel.
A 65 órás tanfolyamra a jatekvezetoleszek.hu weboldalon van lehetőség jelentkezni. A részvételhez betöltött 14 éves életkor, 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány és érvényes sportorvosi igazolás szükséges. Nappali tagozatos hallgatók számára 10160 forint, felnőtteknek pedig 12700 forint a képzés díja.

A tanfolyam befejezéseként a hallgatók záróvizsgát tehetnek és alapfokú játékvezetői diplomát kapnak a sikeres teljesítés esetén. Ezzel még az ősszel lehetőségük nyílik az MLSZ által szervezett futballmérkőzéseken részt venni játékvezetőként, vagy játékvezető asszisztensként.

Magas játékvezetői díjazások

Az MLSZ az előző bajnoki idényben komoly játékvezetői díjemelést hajtott végre. Ezáltal egy hétvégén, már 3-4 mérkőzéssel is komoly mellékjövedelmet lehet szerezni. A 25 éven aluliak számára elérhető az szja-mentesség. Ráadásul az MLSZ a mérkőzések helyszínére történő utazáshoz is költségtérítést biztosít.

A cél az aktív játékvezetői létszám növelése, hogy az összes mérkőzésre teljes játékvezetői hármasok álljanak rendelkezésre, ezért a frissen levizsgázó új játékvezetők azonnal be tudnak csatlakozni a megyei vérkeringésbe.

Az MLSZ Játékvezető Bizottsága Hajdú-Bihar egész területéről várja a labdarúgás után érdeklődők jelentkezését. A betöltött 14 éves kor felett az urak mellett ugyanúgy várják a hölgyek részvételét is.

Jelentkezés: jatekvezetoleszek.hu A tanfolyammal kapcsolatos további részletekért érdeklődni lehet Kovács Ádám toborzásért felelős személynél a toborzas@hbjb.hu email címen.

“Egy nőnek sokkal nehezebb kivívnia a tekintélyt” – interjú Sovány Lizával, aki nemzetközi focibíró szeretne lenni