A legfiatalabb gólszerzők a DVSC-ben

Sport

A debreceni labdarúgócsapat statisztikái között kutakodtunk kicsit és összeszedtük a klub eddigi legfiatalabb gólszerzőit az NB 1-ben.

A kategória éllovasa egy igazi hazai legenda Kiss Zoltán személyében, aki 1997-ben került fel az utánpótlásból a nagycsapathoz és mindössze 17 éves 8 hónapos és 8 napos volt, amikor megszerezte az első gólját. A Bet365 Magyar oldal szerint 1998-ban májusában egy Sopron elleni találkozón lőtt gólt Kiss, ráadásul ezzel a 88. percben szerzett találattal 2-1-re megnyerte a mérkőzést a DVSC. Kiss több mint 200-szor lépett pályára a csapatnál a karrierje során és a 2004/05-ös idényben a magyar válogatottban is játszott 5 találkozón, ezen kívül Belgiumban és Görögországban is megfordult az 5-szörös magyar bajnok labdarúgó.

A második helyen Madar Tamás következik, éppen őt szorította le az élről Kiss 2 év után. A szintén a DVSC-nél nevelkedő játékos 17 éves 10 hónapos és 14 napos volt, amikor először a kapuba talált a csapatnál egy 4-0-ra megnyert mérkőzésen. Madar és Kiss között az is hasonlóság, hogy mindketten Püspökladányban születtek, előbbi karrierjéből viszont a válogatottság és a bajnoki címek kimaradtak.

A harmadik helyezett már betöltötte a 18-at 2 hónappal, amikor betalált 1999 augusztusában. Bajzát Péter már ekkor elkezdte a gólgyártást, amit abba sem hagyott az egész karrierje során, mindig is ontotta a gólokat magából. A 2-szeres NB 1-es gólkirály a Sopron kapuját vette be a 90. percben egy 2-0-ra megnyert bajnokin, ezzel pedig a bronzérem az övé lett.

Ha nem csak az NB 1-et vettük volna figyelembe, akkor azért változna a lista, méghozzá az első helyen. Minden sorozatot figyelembe véve, Pintér Ádámnak sikerült a legfiatalabban a kapuba találnia a DVSC történelmében. A 22Bet szerint a fiatal játékos 2019-ben mindössze 17 éves és 1 hónapos volt, amikor a Magyar Kupában gólt szerzett az Ajka ellen, ráadásul ezzel a 91. percben szerzett találattal sikerült 3-2-re nyernie a csapatának. Pintér azóta már több klubot is megjárt, jelenleg az NB 2-ben szereplő Budafokban futballozik. (x)