A Fatum-Nyíregyháza csapatának szakmai stábjában nem lesz változás

Sport

Nem lesz változás a Fatum-Nyíregyháza szakmai stábjában, így a következő szezonban is Tomás Varga marad a vezetőedző a Magyar Kupában bronzérmes, a bajnokságban negyedik női röplabdacsapatnál.

A klub pénteken honlapján jelentette be, hogy még folynak az egyeztetések mind a játékosokkal, mind a stábtagokkal, de az már eldőlt, nem lesz változás a szakmai keretben. “A saját nevelésű utánpótlás játékosokkal már augusztus elején elkezdjük a felkészülést, nekik kicsit több idő kell, hogy megszokják fizikálisan azt a tempót, amit a felnőttekkel végzünk. A teljes keret pedig augusztus 15-én áll munkába. Bízunk abban, hogy egy jó felkészülés után eredményesek leszünk a bajnokságban” – idézte a klub Tomás Varga vezetőedzőt.

Korábban kiderült, hogy a szlovén ütő, Selena Leban és a török center, Merve Cepni is már biztosan távozik Nyíregyházáról, mellettük pedig az ukrán liberó, Viktorija Nikolajcsuk, a lett ütő, Anija Jurdza, poszttársai, a kazah Krisztina Belova és a trinidadi Darlene Ramdin is elhagyja az együttest. Szintén elhagyja a klubot mindkét magyar feladó, a szerb felmenőkkel rendelkező Cicic Marija, valamint a venezuelai származású Kovács-Francesco Genesis.
Mindez azt jelenti, hogy a – szezon közben már távozottakkal együtt – kilenc külföldiből nyolc biztosan nem Nyíregyházán folytatja, míg a szlovák Deana Valentováról egyelőre nem közöltek információt. A közleményben a csapat vezetése megerősítette, hogy több kiszemelttel már a következő napokban szerződést köthet.

A csapat fele távozik a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapattól