Emlékhelyet avattak a tavalyi buszbaleset áldozatainak emlékére Veronában

Ország Világ

“Szívünk, lelkünk örökre itt maradt, ahonnan a mi angyalaink felemelkedtek a magasba” – mondta a tavaly január 20-i buszbalesetben elhunyt Simonffy Botond édesanyja az áldozatok emlékére emelt emlékmű felavatásán az olaszországi San Martino Buon Albergo ifjúsági parkjában szombaton.

A Veneto régióban, Verona megyében lévő településen rendezett felavatási ünnepségen Márton Márk, a baleset legfiatalabb, 14 éves áldozatának édesapja egy fia által írt imádságot olvasott fel olaszul.

Salvatore Mulas veronai prefektus könnyeivel küszködve kijelentette: “A város egész közössége úgy érzi, hogy bár más nyelven beszéltek, saját fiainkat, lányainkat, testvéreinket veszítettük el”.

A buszbaleset 17 áldozatának emlékére állított emlékművet a tragédia helyszínével szomszédos San Martino Buon Albergo önkormányzatának ifjúsági parkjában avatták fel. A szerencsétlenségben a Szinyei Merse Pál budapesti gimnázium több tanulója és kísérője vesztette életét, az emlékmű felavatásán a hozzátartozók, valamint a magyar és az olasz hatóságok képviselői vettek részt.