Szima Gábor DVSC

Szima Gábor egy forintért eladná a tulajdonrészét a Lokiban, Herczeg, Zsóri és Bódi Ádám jövőjéről is nyilatkozott

Sport

Nincs sok pénz, Zsóri még egy szezont marad, Herczeg András sorsa napokon belül eldől.A Nemzeti Sportnak adott interjút Szima Gábor, a DVSC elnöke, melyben elmondta, örül a bronzéremnek, a mögöttünk hagyott bajnokságban hét ponttal többet szerzett a csapat, ami elsősorban annak köszönhető, hogy erősebb kerettel vágott neki az idénynek. A tavaly nyáron szerződtetett Haris Attila, Pávkovics Bence, Szécsi Márk trió beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és az is sokat számított, hogy a fiatal, tapasztalatlan játékosok egy esztendővel érettebbé váltak.

Igaz, érzésem szerint tíz pont így is bennünk maradt

– fogalmazott.

Arra pletykára, hogy Zsóri a Vidihez igazolna, Szima Gábor úgy reagált, 2020-ban ez megtörténhet, de egy szezont még biztosan a Lokiban játszik majd a fiatal csatár. Bódi Ádám viszont külföldre vágyik.

Szima szerint Herczeg András vezetőedző sorsa a napokban eldől, a klubvezetés marasztalná.

Pénzkérdésekről is szó volt az interjúban, a Loki első embere elárulta, a csapat nagyjából egymilliárd-háromszázmillió forintból gazdálkodik évente, ez elég arra, hogy a döntően saját nevelésű játékosok mellé igazolhasson a klub néhány közepes erősségű légióst. De az alapkoncepió az, hogy a pályán egyszerre 4 idegenlégiósnál több nem szerepelhet.

Szima Gábor azt is elmondta, aki profitot vár egy magyar csapattól, az ne ebbe fektesse a pénzét.

Jól jönne a DVSC-nek pár helyi befektető, de az sem lenne ellenére, ha egy külföldi multimilliárdos tolná meg a Lokit egy kis pénzmaggal.