Nagyon kikapott a csehektől a magyar futsalválogatott Debrecenben

Sport

A magyar futsalválogatott 6-0-ra kikapott Csehország csapatától a Debrecenben zajló Visegrádi Négyek Tornája első fordulójában, hétfőn.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján Tomas Rivera Amorós szövetségi kapitány elmondta, hogy a gól nélküli döntetlennel zárult első félidőben elégedett volt a játék képével, a folytatásban azonban a csapatépítés elején járó megfiatalított válogatottja túlságosan stresszesen futballozott. Ezt támasztja alá, hogy Klacsák Bence és Harnisch Ákos is öngólt vétett.

“A mi lehetőségeink kimaradtak, ellenfelünk viszont minden lehetőségét gólra váltotta, összességében ez okozta a nagy különbséget, ami a játék képét tekintve egyértelműen túlzó és igazságtalan, de le kell vonnunk a tanulságokat” – értékelt a spanyol edző.

A Visegrádi Négyek futsaltornáját 2003 óta rendezik meg a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák válogatott részvételével. Idén először fordul elő, hogy a visegrádi országok nemzeti csapatai közül az egyik hiányzik, a lengyelek ugyanis a január végén kezdődő Európa-bajnokságra készülnek.

Eredmények, 1. forduló:
Horvátország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Magyarország-Csehország 0-6 (0-0)

a további program:
kedd:
Csehország-Horvátország 15.30
Szlovákia-Magyarország 18.00
szerda:
Csehország-Szlovákia 15.30
Magyarország-Horvátország 18.00