A négyes döntőbe jutás a tét

Sport

A szerdai bajnoki után szombaton, a Hepp-kupában újra a Salgótarján lesz a DEAC Kamilla Gyógyfürdő ellenfele.

Négy napon belül másodjára csapnak össze a csapatok, miután a bajnokság hétközi fordulójában, szerdán már találkoztak egymással. A végletekig kiélezett mérkőzésen a nógrádiak győztek 84-80-ra.

– Sajnos nem úgy alakult a találkozó, ahogy elterveztük. Nagyon hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapat játszott nagyszerűen. Tizenöt pontos hátrányt sikerült ledolgoznunk, a végére igazi egylabdás mérkőzés alakult ki, de a végjátékból sajnos nem mi jöttünk ki jól – értékelt Gál Balázs, a debreceniek fiatal bedobója.

A mérkőzés pikantériája volt, hogy a csapatok az előző szezonban mind a bajnokságban, mind a kupában elődöntőt játszottak egymással. Akkor mindkét alkalommal a DEAC jutott tovább.

– Extrán dobták ma a hárompontosokat, nem valószínű, hogy ebben a szezonban többet így dobnak, de szerencsére mi még náluk is többet tudtunk értékesíteni. Sajnálom, hogy a játékvezetők belenyúltak a mérkőzésbe, pedig minden esélyünk megvolt a győzelemre. A csapatnak viszont gratulálok a teljesítményéhez – mondta a szerdai mérkőzés után Nagy Ágoston vezetőedző.

Van tehát mit törlesztenie az egyetemi csapatnak, ezt rövid időn belül meg is tehetik, méghozzá hazai környezetben, a Hepp-kupában. Igazi presztízsmérkőzés, parázs összecsapás várható szombaton 18 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

– Mindig jó mérkőzéseket játszunk egymással, legtöbbször a napi forma dönt a győzelemről. Nem lesz könnyű meccs, de szerintem képesek vagyunk visszavágni a szerdai vereségért – bizakodik Gál Balázs.

A fiatal bedobó képesnek tartja csapatát, hogy megvédje bajnoki címét a Hepp-kupában.