Budapest Maraton – A Debreceni Kilométerek SE részvételéve

Sport

A férfiak maratoni versenyét Nagy Tamás János, a nőkét – címét megvédve – Juhász-Staicu Simona nyerte szombaton a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon, amelyen a szervező Budapest Sportiroda (BSI) közlése szerint részvételi rekordot regisztráltak.

“Nem számítottam győzelemre, ennek ellenére kezdettől megpróbáltam tapadni a favoritra, Kovács Tamásra. Huszonhárom kilométerig tudtam vele tartani a tempót, ekkor azonban leszakadtam, és el is könyveltem magamban a második helyet. Végül 500 méterrel a vége előtt tudtam utolérni, és mindent beleadtam, hogy demoralizáljam” – értékelte teljesítményét a férfi győztes.

Juhász-Staicu Simona negyedszerre nyerte meg a versenyt – amely a férfiaknál és a nőknél egyaránt magyar bajnokság is volt egyben -, és ezzel a mostani sikerrel vonul vissza a maratoni futástól. Elmondása szerint néhány nappal a rajt előtt átírta a felkészülési terveit az, hogy hangszálgyulladást kapott, egyszerűen képtelen volt edzeni, de végül így is magabiztosan győzött.

“Nőkkel nem is nagyon találkoztam a verseny alatt, szerencsére a fiúk közül mindig volt valaki, aki segített egy-két kilométeren keresztül. A táv felénél egyszerűen nem kaptam levegőt, nagyon megviselt az a szakasz, csak nehezen jutottam túl rajta. A meleg a lassabb iram miatt nem viselt meg, de így is elfáradtam a végére” – nyilatkozott.

Gyönyörű őszi időben, de a futók számára talán már túl erős napsütésben zajlott le a verseny, a rajt idején 29, célba érkezéskor 31 fok volt. A startot Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszónő lőtte el. Összesen 23 450-en indultak a futófesztivál hét különböző távján, és soha nem látott számban – több mint háromezren – érkeztek külföldiek is, 71 ország képviseletében.

Eredmények:
SPAR Budapest Maraton:
férfiak:
1. Nagy Tamás János (Kaposvári Építők AC) 2:27:14 ó
2. Kovács Tamás (VEDAC) 2:27:24
3. Deli Gergely (ELTA ADSK) 2:32:02
nők:
1. Juhász-Staicu Simona (DVSE) 2:51:08 ó
2. Laluska Zsuzsa (ELTE ADSK) 3:05:09
3. Ladányi Tímea (MAC) 3:07:01

További győztesek:
SPAR Budapest Maraton handbike:
férfiak:
1. Roland Ruepp (olasz) 2:18:54 ó

Coca-Cola Testébresztő, 30 km:
férfiak:
1. Szekeres András (Budapest) 1:54:05 ó
nők:
1. Kárász Krisztina (Dunakeszi) 2:16:30

Flora Maraton Staféta:
férfiak:
1. Nyulak (Kovács Tamás, Koszár Zsolt, Fonyó Sándor, Kis Áron) 2:27:22 ó
nők:
1. Debreceni Kilométerek SE (Varga Krisztina, Ménes Anita, Aradi Bernadett, Gulyás Vera) 2:52:58 ó

Riska Minimaraton:
férfiak
1. Abel Kibet Rop (kenyai) 21:22 p
nők
1. Kaiser Zita (Benedek Team SE) 25:22 p

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.