Nélkülözhetetlen eszközöket kaptak az önkéntes tűzoltók

Rendőrség

Zagyszivattyúk, aggregátorok és más hasznos felszerelések kerültek ismét jó helyre Hajdú-Bihar megyében. Az önkéntes mentőszervezetek ünnepélyes keretek között vették át azokat az eszközöket, amelyeket a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében az európai unió támogatásával adományoztak a különböző egyesületeknek. Megyénkben a kárfelszámoláshoz használható felszereléseket vehette át az Agrárius Ipari és Szolgáltató Kereskedelmi Kft, a Nyíradony Városi Polgárőr Egyesület, a Tiszagyulaházi Polgárőr Egyesület, az Egyeki Polgárőr Egyesület, a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület, a Tiszacsegei Polgárőr Közhasznú Egyesület, a Bakonszegi Polgárőr Egyesület, a Furtai Polgárőr Egyesület és a Bárándért Egyesület és Polgárőrség.

Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója beszédében kiemelte, hogy a cél elsősorban a lakosság biztonságának erősítése és az emberi életek védelme. Fontos szerep hárul az önkéntesekre, akik motivált egyéni hozzáállásukkal, speciális képességeikkel erősítik a hivatásos szerveket, támogatva, kiegészítve azok munkáját.

A dandártábornok a polgári védelem világnapjára is megemlékezett, elmondta március 1-je mindazokat ünnepeljük, akik önként feladatot vállalnak, s ezzel a katasztrófavédelem stratégiai partnerei.

Az ünnepségen részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésnek elnöke is, aki elismerését fejezte ki a pályázat nyerteseinek, munkájukhoz sok sikert kívánt.