Balesethelyszínelők versenyeztek

Rendőrség

Idén Almamellék-Sasrétpuszta adott otthont a Balesethelyszínelő Verseny baranyai döntőjének.

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. június 19-én nyolcadik alkalommal rendezte meg a balesethelyszínelők versenyének megyei döntőjét, amelyen a megye öt rendőrkapitánysága és az Autópálya Alosztály munkatársai is képviseltették magukat.

A verseny során a hat helyszínelő páros először szakmai tesztlapot töltött ki, majd olyan előre megrendezett, nem hétköznapi gyakorlati feladatokkal találkozhattak, amelyek lehetőséget biztosítottak szakmai tudásuk elmélyítésére, és munkájuk tökéletesítésére.

A versenyzőknek többek között egy vasúti-, egy vízi- és egy közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett, ahol egy kisiklott mozdony, egy kerékpáros elütését és egy csónakból vízbe eső horgász balesetét szimulálták a rendezők. Ezen kívül fényképezési és elsősegélynyújtási tudásukról is számot adtak a megmérettetésen.

A versenyt Wenhardt Attila rendőr főtörzszászlós és Csucsi Gergely rendőr zászlós, a Siklósi Rendőrkapitányság helyszínelői nyerték, így ők képviselik majd Baranya megyét az ősszel megrendezésre kerülő országos döntőn.