Szabálytalan előzőkre vadásztak az M35-ösön

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2018. január 24-én közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M35-ös autópályán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére irányult.
Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek egy román sofőrrel szemben, aki az általa vezetett kamionnal szabálytalanul megelőzte a külső forgalmi sávban közlekedő másik tehergépkocsit.
Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton – 6 és 22 óra között – a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.