Lezárult a nyomozás a hajdúdorogi biciklisgázolás ügyében

Rendőrség

Egy kerékpáros vesztette életét egy Hajdúdorogon történt halálos közlekedési balesetben. A hajdúböszörményi rendőrök befejezték a nyomozást.

Egy kerékpáros közlekedett 2017. szeptember 4-én 6 óra körül Hajdúdorogon, a Mátyás Király körúton a Böszörményi út irányába. A biciklis balra kanyarodott az Árpád körútra, azonban szándékát nem jelezte, ezért egy vele azonos irányba közlekedő személyautó elütötte. A kerékpáros a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság – szekértő bevonásával – vizsgálta az eset körülményeit, amelynek eredményeként megállapították, hogy a gépjármű vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével közlekedett. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a 49 éves férfit, aki elismerte a felelősségét a baleset bekövetkezésért.

A nyomozó hatóság a hajdúdorogi férfival szemben folytatott nyomozást 2018. január 4-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.