Több száz kiló vágott dohányt foglaltak le

Rendőrség

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Hajdúsámsonban egy inatlanon több mint 27 millió forint értékű vágott dohányt foglaltak le. Az ügyben költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt indult eljárás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján a pénzügyőrök egy Hajdúsámsoni ingatlant ellenőriztek. Egy melléképületben 35 fekete műanyagzsákot találtak. Ezekben összesen, 690 zárjegy nélküli zacskóba „kiszerelve”, több mint 300 kilogramm vágott dohány volt, a készlet értéke több mint 27 millió forint.

Az ingatlanon parkoló autó padlólemezén is találtak kiszóródott vágott dohányt, és mint kiderült, a vezetőülésen kívül nem volt több ülés, feltehetően a nagy mennyiségű adózatlan dohánytermék szállításához kellett a hely. Az ingatlan tulajdonosa a járműről semmilyen okmányt nem tudott bemutatni, és az autó alvázszáma sem szerepelt a járműnyilvántartásban. A férfi elmondása szerint nem tudta, hogy került a vágott dohány az épületbe.

A pénzügyőrök a vágott dohányt és a szállítására használt járművet lefoglalták, és költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.