A kalauzt és a pénztárost is bántalmazta a jegy nélkül utazó férfi

Rendőrség

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Á. Zoltán kismarjai lakossal szemben.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 13-án 11 óra 50 perc körül a gyanúsított a társával együtt úgy szállt fel a Pocsaj felé közlekedő vonatra, hogy nem váltottak menetjegyet. Ezt észrevette a vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló, aki felszólította a két utast, hogy váltsanak jegyet. Az utasok erre nem voltak hajlandóak, ezért a jegyvizsgáló közölte velük, hogy a következő állomáson le kell szállniuk. A pocsaji állomáson Á. Zoltán szidalmazni és fenyegetni kezdte a kalauzt. A peronon a férfi elé állt egy ott dolgozó jegypénztáros, hogy segítsen munkatársának. A garázda ráütött a pénztáros karjára, majd mindkét sértettet meglökte.

A helyszínre érkező rendőrök az agresszív férfit elfogták és előállították a Derecskei Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A kismarjai lakos beismerő vallomást tett. A gyanúsított az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.