Négy év után fogták el a hadházi rablót – videó

Rendőrség

A rendőrök azonosítottak és elfogtak egy hajdúhadházi lakost, aki a megalapozott gyanú szerint négy évvel ezelőtt társával együtt kirabolt egy férfit Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a sértett 2012. július 30-án 23 óra körül együtt italozott két ismeretlen férfival Debrecenben. A sértett egy idő után el akart sétálni, azonban őt alkalmi ismerősei visszatartották, megfenyegették és pénzt követeltek tőle. Ekkor az 52 éves férfi bemenekült egy a Böszörményi úton lévő szálló udvarára. A támadók követték a sértettet, akit ököllel bántalmaztak, majd eltulajdonították a földön fekvő férfi óráját, valamint kerékpárját és elmenekültek a helyszínről.

A nyomozók az esetről történt bejelentést követően adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény egyik elkövetőjét, egy 51 éves pocsaji lakost, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. R. Sándort a rendőrök 2012. augusztus 14-én elfogták, gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság 2012. augusztus 16-án elrendelt.

A rendőrség R. Sándorral szemben az eljárást 2013. január 15-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

A gyanúsított ismeretlen társának azonosítása érdekében a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, azonban erőfeszítésük akkor nem hozott eredményt, ezért vele szemben a nyomozást felfüggesztették.

A nyomozók által folytatott elemző-értékelő munka eredményeként újabb információ merült fel R. Sándor társával kapcsolatban, ezért 2016. május 11-én az ügy folytatásáról határoztak. Az Életvédelmi Alosztály nyomozói azonosították a pocsaji férfi társát, a 32 éves B. Krisztiánt, akit 2016. június 24-én a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai Hajdúhadházon elfogtak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított hajdúhdaházi lakos a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A gyanúsítottal szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják a nyomozást.