Ittas vezetés miatt kell felelniük

Rendőrség
Két hajdúböszörményi férfi fog bíróság elé állni.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság B. Zoltánnal szemben járművezetés ittas állapotban vétség, J. Olivérrel szemben pedig járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint 2015. július 12-én 5 óra körüli időben J. Olivér átengedte a tulajdonában lévő Opel típusú gépjárműve vezetését B. Zoltánnak, aki a 35. számú főúton Polgár felől Görbeháza irányába közlekedett. A 23 éves sofőr a főút 32. kilométerszelvényében elvesztette uralmát a jármű fölött és az út melletti árokba sodródott. A gépjárművezető és utasa visszatolták a főútra az autót és folytatták az útjukat, azonban a jármű meghibásodott, megállt, ezért gyalog akartak tovább menni. A főúton járőröző rendőrök igazoltatták a két férfit, amely során a 23 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. B. Zoltánt és a 24 éves J. Olivért a járőrök elfogták és a Polgári Rendőrőrsre előállították.

B. Zoltán vezetői engedélyét bevonták. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták a két hajdúböszörményi lakost, akik beismerő vallomást tettek. J. Olivér elmondta, hogy barátjával az éjszaka együtt italoztak és mivel ő érezte magát rosszabbul, ezért engedte át a vezetést társának.

A terheltekkel szemben folytatott nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.