Sorra törték fel a lakásokat Debrecenben – videó az elfogásukról

Rendőrség

Elfogtak négy férfit és egy nőt, mert a gyanú szerint csaknem két tucat lakásba törtek be Debrecenben. A férfiakat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság – közölte a városi rendőrkapitányság vezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

Uzonyi Attila ezredes tájékoztatása szerint múlt szerda délután egy nő telefonált a rendőrségre, hogy ismeretlenek megpróbáltak betörni a debreceni Mikszáth Kálmán utcai lakásába.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és a környező utcákban elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 40 éves B. Csabát, a 34 éves K. Istvánt, a 24 éves G. Sándort, valamint a 20 éves K. Kornéliát – ismertette a kapitány.

Muszka Zoltán alezredes, a bűnügyi osztály vezetője elmondta: az egerbocsi, fóti és budapesti gyanúsítottak kihallgatása után kiderült, hogy 2013 októbere és 2014 szeptembere között csaknem két tucat debreceni lakásba törtek be, és készpénzt, ékszereket, műszaki cikkeket vittek el onnan.

Beszámolt arról is, hogy az elkövetők ötödik társát, a 32 éves nagykanizsai K. Jenőt aznap este őrbottyáni tartózkodási helyén kerítették kézre. A nála tartott házkutatás során a nyomozók két lőfegyvert, többtucatnyi lőszert, valamint Rendőrség-feliratú jelvényeket és rendőrségi, katonai váll-lapokat foglaltak le.

A négy férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, K. Kornélia szabadlábon védekezhet. Lopás, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást ellenük a rendőrség – közölte Muszka Zoltán.

Videó a banda elfogásáról:

elfog