Hazahozták a csengeri örökösnőt, aki mesés örökségével palizta be Kósa Lajost

Helyi hírek Ország

A svájci hatóságok kedden átadták a magyar rendőröknek a csalás gyanúja miatt körözött Sz. Gábornét, akit a sajtóban csengeri örökösnőként emlegettek.

Sz. Gábornét nemzetközi elfogatóparancs alapján április 27-én fogták el Svájcban, kedden adták át a magyar rendőröknek Zürichben, ahonnan este repülővel Magyarországra hozták – áll a rendőrségi honlapra szerda reggel felkerült közleményben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a nőt őrizetbe vették, gyanúsítotti kihallgatására, valamint további eljárási cselekményekre a későbbiekben kerül sor, mivel állítólag rosszul lett a fogdán.

Sz. Gáborné Kósa Lajossal is kapcsolatban állt, az egykori miniszter maga adta meg anyja adatait, hogy “részesülhessen a csengeri örökségből”.

A Magyar Nemzet cikke szerint “vélhetően azzal a szándékkal készíthette” Kósa Lajos a nem hivatalos dokumentumot, hogy az 1300 milliárd forintos állítólagos németországi öröksége kezelését rá bízó Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni az ígért 800 millió forintot (2,6 millió eurót). Az ajándékozási szándékról hiteles közjegyzői okirat is készült. Kósa a saját és a kormánypárt kommunikációja szerint csalás áldozata lett.
A nő történetét a botrány kirobbanásakor, másfél hónapja Csengeren, a család barátjaként bemutatkozó rejtélyes férfi mondta el a HVG kamerái előtt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.