Megsarcolnák a pihenőkártyákon maradt összegeket

Ország

Havidíjjal terhelhetőek lesznek a felhasználási határidő után a SZÉP-kártyán maradt összegek a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet-tervezet szerint.

A kormany.hu oldalon hétfőn közzétett dokumentum alapján a pénzforgalmi szolgáltató havonta legfeljebb 3 százalékot számíthat fel az utalást követő második év május 31-ig fel nem használt összegre vetítve. A szolgáltató a felhasználási határidő lejárta előtt legalább 60 nappal köteles felhívni a kártyabirtokos figyelmét arra, hogy mely időponttól kezdve mekkora díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre.

A jelenleg hatályos rendelet szerint a határidőre fel nem használt összegek ellenértékét vissza kell fizetni a munkáltatónak vagy jogutódjának.

Továbbra is legfeljebb 0,3 százalék díjat számolhatnának föl a kártyák pénzforgalmi szolgáltatói a más által működtetett terminálok használata esetén.

A rendelettervezet alapján a 3 éves lejárati idejű kártyák visszavonhatóak, ha a számlájukon 24 hónapon keresztül nincs pénzeszköz.