Sárosdi Lilla megnevezte egykori zaklatóját

Ország

A napokban kirobbant Weinstein-ügy óta egyre többen állnak nyilvánosság elé a szórakoztatóiparban, és állítják, szexuális zaklatás áldozatává váltak.

Hazánkban legnagyobb port Sárosdi Lilla színésznő ügye kavart, aki azt állította, 20 évvel ezelőtt őt is orális szexre akarta rávenni egy színházigazgató egy fehér BMW-ben.

A színésznő most úgy érezte, muszáj megneveznie az illetőt. Állítása szerint Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, rendező és egyetemi tanár volt az a személy, aki zaklatta.

Nem akarja lejáratni a szakmáját, de rengeteg olyan színésznőt ismer, akik hasonló helyzetben vannak, és talán bátorítást nyújt nekik ez a videó.

„Büszke vagyok a szakmámra. De nagyon sok színésznő él nehéz történetekkel, súlyos titkokkal, amiket nem mernek elmondani, mert félnek. Félnek attól, hogy kiközösítik őket, hogy nem kapnak munkát. Hogy nem veszik őket komolyan, hogy nincs hova fordulniuk. És nemcsak a színház és a film területén, hanem mindenhol. És nemcsak a nők esetében, hanem a férfiak esetében is”

– mondta Sárosdi.