„Meséljük Újra” – rengeteg mű érkezett Benedek Elek meseíró és rajzpályázatra

Kultúra

Benedek Elek, „a nagy mesemondó” születésének 160. évfordulója alkalmából a Debreceni Művelődési Központ Tímárház- Kézművesek Háza az általános iskolák alsó tagozatosai részére rajzpályázatot, és az általános iskolák 4-6. osztályosai részére meseíró pályázatot hirdetett. A pályázók a rajzok elkészítése során Benedek Elek által gyűjtött mesékből színes vagy fekete – fehér illusztrációkat készíthettek bármilyen technika alkalmazásával. A beküldött munkák mennyisége is mutatja, ami 301 db rajz, hogy mennyire népszerűek még a mai nap is a népmesék a gyermekek körében. Gyönyörű és fantáziadús munkák érkeztek be, nem csak Debrecenből, hanem Hajdú – Bihar megye több településéről is, mint például: Berettyóújfalu, Hajdúszovát, Báránd, Földes, Bekecs, Hajdúnánás és Derecske.

A 4-6. osztályos korú gyermekek meseíró pályázaton is kipróbálhatták kreativitásukat, ahol egy meseíró bőrébe bújva írhattak varázslatos történeteket néhány megadott szó felhasználásával. A pályamunkák során meg kellett jeleníteni a sánta medvét, a hullócsillagot, a Bűvös-tengert vagy éppen a vízi pitty puttyot. 47 különlegesebbnél különlegesebb alkotás érkezett be hozzánk Debrecenből, Hajdúsámsonról, Létavértesről, Berettyóújfaluból, Kabáról, Hajdúdorogról, Hosszúpályiból és még a határon túlról is Érszöllősről és Szerbiából.

A beküldött rajzokat és meséket szakmai zsűri értékeli, majd az ünnepélyes díjátadóra 2019. május 9-én, 17 órakor a Debreceni Művelődési Központ Tímárház Kézművesek Házában kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.