Már majdnem húszezren látták az Impressziókat, értékes nyeremény várja a jubileumi látogatót

Kultúra

Bő egy hónap nyitvatartás, húsz tárlatvezetés, több mint 19 ezer látogató után az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállítás újabb fordulóhoz érkezett: a hét második felében várható a húszezredik látogató a MODEM tárlatán. A kereken húszezredik belépőt váltó vendég egy kétéjszakás, két főre szóló ajándék kikapcsolódási lehetőséget kap a noszvaji Tündérkert hotelbe, éves bérletet a MODEM-be, továbbá az Impressziók most készülő katalógusát.

Július 24-én 18 órakor megnyílik Oberfrank Luca In Principio kiállítása a Sesztina Galériában. Az IN PRINCIPIO ERAT VERBUM tulajdonképpen egy audiovizuális kísérlet arra, hogy a személyesen megélt lelki tapasztalatot a vizualitáson át a hang médiumába helyezze a
művésznő. Az alkotófolyamatban egy lelki ráhangoltságot keresett, amelyhez a napi liturgikus és egyéb filozófiai olvasmányai sorvezetőként, a transzcendencia előhívásának eszközeként szolgáltak.

Ezekből a kézzel írt sablonokból jött létre a textil szitanyomat. Ezután, egy program segítségével, a nyomat képi jeleit átfordította hanggá, vagyis a digitális reprodukció képi jeleiből hang jeleket hozott létre. Az első fázisban a kézzel leírt lelki tartalom lett vizuálissá,
itt pedig a vizuális tartalom lett akusztikussá. Így a kiállítótérben hallható hangkép egy átmeneti transzállapotot, trippet, a szentek elragadtatásának eksztatikus állapotát idézi meg, egy furcsa, idegen hangélményt ad. A kiállítást Fenyvesi Áron művészettörténész nyitja meg.
A tárlat 2018.augusztus 25-ig tekinthető meg, keddtől szombatig 10-18 óra között.

Holnap, 25-én pedig Oberfrank Péter Liszt Ferenc-díjas karmester,
Érdemes Művész tart zongorakoncertet 18 órától a Sesztina Galériában.