A DMK áprilisi programjai

Kultúra

Staféta-napokat szervezünk április 6–7. között a Tímárházban a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéjéhez kapcsolódóan. Mesterség bemutatóinkon és játékos foglalkozásainkon a Hajdúság tárgyalkotó kézműves hagyományának átörökített különlegességeiből nyújtunk ízelítőt a hozzánk érkező vendégeknek.

Idén ünnepli fennállásának 27. évét a Vámospércsi Művésztelep és Grafikai Műhely. Ebből az alkalomból április 12-én, 17 órakor kiállítás nyílika művésztelep alkotóinak munkáiból a Belvárosi Galériában.

A Debreceni Művelődési Központ idén negyedik alkalommal hirdette meg a “Kedv, Remények, Trillák …” elnevezésű pályázatát a Kortárs Könnyűzenei Egyesülettel közösen. A felhívással az volt a célunk, hogy a pályázók közismert magyar költők verseit zenésítsék meg és a legjobb műveket nagyközönség előtt is bemutassák. A beküldött dalok előzsűrizésen vettek részt, a legjobb produkciók pedig a zsűri és a közönség előtt hallhatók április 13-án, 17 órától a DMK Belvárosi Közösségi Házában.

Az Éneklő Ifjúság Debrecen városi minősítő hangversenyének április 21-én, 9 órától a DMK Belvárosi Közösségi Háza ad otthont. Az Éneklő Ifjúság mozgalom a közös éneklés élményének megszerettetése és széles körben való elterjesztése céljából indult, amelyet az 1920-as évek végén a Kodály Zoltán köré tömörült énekpedagógusok kezdeményeztek. A mozgalom vezérkarát – Kodály mellett – Bárdos Lajos, Ádám Jenő, Kerényi György, Rajeczky Benjamin alkották.

Debrecen város napja alkalmából, április 11-én, 10 órától megszervezzük a „Debrecen színei – A város, ahol élek” című aszfaltrajzversenytóvodásoknak a DMK Újkerti Közösségi Ház előtti téren.

„Debrecen anno” címmel a Debreceni Fotóklub alkotásaiból nyílik kiállítás április 12-én, 17 órakor a DMK Józsai Közösségi Házában.

Szintén a Város napján, április 11-én, 14 órakor nyílik a DMK Csapókerti Közösségi Házában az a Gyermek képzőművészeti pályázatból állókiállítás, amelyet a Mátyás-király emlékév alkalmából hirdettünk meg az óvodás és általános iskolás gyermekek számára.

A Béres-emlékév alkalmából április 20-án, 9 órától Béres András mesemondó versenyt szervezünk az általános iskolásoknak a DMK Csapókerti Közösségi Házában.

A Föld Napja rendezvénysorozat részeként április 28-án, 10 órától megszervezzük a Liget téri pikniket, ahová szabadtéri sportokkal, bográcsos ételekkel, élményültetéssel várjuk a családokat.

Az alábbi linken megtekinthető a Debreceni Művelődési Központ 2018. áprilisi programfüzetének online-változata: