A Virtuózok koncertjével indul a december a Nagytemplomban

Kultúra

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar, kizárólag vonósokból álló együttes komolyzenei koncertjével indul az adventi időszak a Debreceni Református Nagytemplomban.

A világjáró Magyar Virtuózok Kamarazenekar 1988-ban alakult a Zeneakadémián az akkor végzett, fiatal muzsikus tehetségek tagjaiból. A csak vonósokból álló együttes az évek során széles repertoárt épített fel, melyben hangsúlyos szerepet játszanak a romantika kiemelkedő alkotásai. A zenekar tovább öregbíti a magyar vonószenekari kultúra hírét a világban.

A hazánk egyik legfoglalkoztatottabb zenekaraként számon tartott vonóscsapat évek óta koncertezik az adventi időszakban templomokban, és idén a Debreceni Református Nagytemplomba két alkalommal is ellátogatnak, a karácsonyi időszak kezdetén és végén. A pénteki, december 1-jei koncert vendége Kertesi Ingrid, Liszt Ferenc-díjas magyar opera énekesnő, és a klasszikus zene legnagyobb neveitől csendülnek fel zeneművek, mint például Bach, Vivaldi, Mozart és Csajkovszkij darabjai. A karácsonyhoz közeledve, december 22-én ismét visszatérnek a Virtuózok a Debreceni Református Nagytemplomba, ahol Corelli: Karácsonyi concertóját követően ismét terítékre kerülnek többek között Bach, Vivaldi és Grieg művei, majd az előadást Mozart Kis éji zenéjezárja.

A belépőjegyek megvásárolhatóak személyesen az ismert jegyirodákban és a Nagytemplomban, valamint a www.broadway.huweboldalon.