Színházi előadások augusztusban

Kultúra

augusztus 7. 20:00 L’art pour l’art Társulat | HALVÁNYLILA GŐZ
Nagyerdei Szabadtéri színpad
Hogy miért volt ez az előadás már a bemutatón hatalmas siker? Hogy miért van tele a színdarab klasszikusnak ígérkező l’art por l’art-jelenettel, vetítéssel, verssel, dallal és egyebekkel? És vajon hogyan indulhat el úgy az előadás, hogy még el sem kezdődött? És miért tarolnak a régi és új figurák ma is úthengerővel? És mi a titka a mágikus négyes varázslatos színpadi jelenlétének?
Ezekre a kérdésekre a Társulat tagjai is csak azt mondanák, hogy halványlila gőzük sincs. Persze biztos van, csak nem árulják el. A legékesebb bizonyíték erre a Halványlila gőz című előadásuk, amit elmondásuk szerint csak azok láthatnak, akik akarnak.
Elképedhetnek a kíváncsi nézők Kíváncsi Hajnalka legújabb műsorszámán, aki időutazásra invitálja az érdeklődőket. Zigóta és Margit társaságában látogatást tehetnek a fogászaton. Belekukkanthatnak a vadonatúj vetítésekbe, megtudhatják, hogyan imádják egymást egy ünneplő család tagjai, és halálra izgulhatják a rettenetes róka kalandjait.
Tájékozódhatnak a géniusz Költő alkotói fantáziájának legújabb drágaköveiről, és arról, hogy Edebede bácsi meséjébe hogyan kerülhetett bele az öntörvényű Tompika. Valamint újabb dalok, Boborján- és Besenyő család-jelenetek, francia bábeposz, és ki tudja, még hány csoda várja a nézőket.
Szereplők: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni
augusztus 8. 20:00 Orlai Produkciós Iroda | VŐLEGÉNY
Vígjáték két részben
Nagyerdei Szabadtéri színpad
Szabó Kimmel Tamás (Bagoly és Cica, Száll a kakukk fészkére) és Kovács Patrícia(Legyen a feleségem!, Mindent Éváról, Francia rúdugrás) Szép Ernő örökzöld vígjáték-klasszikusának főszerepeiben ismét Debrecenben!
„A darabban mindenki a pénz után kapkod. A pénz az a főszereplő, aki a vőlegényt nősülésre csábítja, s aztán elszakítja menyasszonyától…”
(Rab Gusztáv)
Szép Ernő a legnagyobb zsonglőr, kötéltáncos, illuzionista a magyar irodalomban. A Vőlegény pedig az egyik fő attrakció. Az első felvonás szédítően kavargó burleszk, a második krimiszerűen izgalmas szerelmi párbaj, mely egyszerre gyöngéd és tébolyultan erotikus, és mindennek tetejében egy fogorvosi székben játszódik. Vigyázat, az érzéstelenítés elmarad!
Szereplők:
Kovács Patrícia
Szabó Kimmel Tamás
Takács Kati
Gazsó György
Tóth Ildikó
Kerekes József
Szabó Irén
László Lili
Hevesi László
Madácsi István
Gecse Noémi
Szerző: Szép Ernő
Dramaturg: Kárpáti Péter
Zene: Lázár Zsigmond
Jelmez: Zeke Edit
Díszlet: Valcz Gábor
Grafika: Csáfordi László
Rendező munkatársa: Skrabán Judit
Rendező: Novák Eszter
Producer: Orlai Tibor

augusztus 14. és 15. 20:00 Madách Színház | ÜGYES KIS HAZUGSÁGOK
Nagyerdei Szabadtéri színpad
Vígjáték két részben
A New York-i sikervígjáték Magyarországon először a Madách Színház előadásában, Nagy Sándor, Balla Eszter, Kerekes Éva és Szerednyey Béla főszereplésével!
Kinek ne lennének titkai? Így van ezzel Billy, a szépreményű amerikai fiatalember – látszólag egyenes előtte az út, ügyesen építi a karrierjét, szépen élnek csinos feleségével és a kisbabájukkal. Idilli hétköznapjaikat Billy ügyes kis hazugságokkal párnázza ki, ám onnantól kezdve, hogy a semmitmondó beszélgetéseket tarkító apró füllentések összeadódnak, és egyetlen súlyos hazugsággá dagadnak, a kis család békessége veszélybe sodródik.
A Tony-díjas Joe DiPietro pergő komédiája könnyed szórakozást ígér, de sokkal több annál. Miközben szellemesen mond ki csípős igazságokat, végül ráébreszt: időnként nem is olyan nagy baj, ha hagyjuk, hogy eltitkolt gondolatainkat, elhallgatott érzéseinket elsöpörje az őszinteség döbbenetes ereje.
Szereplők:
Alice: Kerekes Éva
Bill: Szerednyei Béla
Jane: Balla Eszter
Billy: Nagy Sándor
Szerző: Joe DiPietro
Díszlettervező: Rózsa István
Jelmeztervező: Füzér Anni
Animáció: Vízvárdi András
Zene: Gulyás Levente
Szcenikus: Szűcsborus János
Világítástervező: Madarász “Madár” János
A rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia
Rendező: Szirtes Tamás
„Az Ügyes kis hazugságok nem állít, hanem – vígjátékoktól szokatlan módon – érveket ütköztet és kérdez, egyik csúcspontjává válva ezáltal a Madách repertoárjának.” – Dicsuk Dániel, 7ora7.hu
Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!