Kedv, remények, trillák – a versmegzenésítési pályázat díjazottjai

Kultúra

A Debreceni Művelődési Központ idén harmadik alkalommal hirdette meg a „Kedv, remények, trillák…” című versmegzenésítési pályázatát, ebben az évben partnerük a Kortárs Könnyűzenei Egyesület volt.
A 2017. évi „Kedv, remények, trillák…” – versmegzenésítési pályázat felhívása az előző évhez hasonlóan Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén lett meghirdetve. A pályázatok beérkezését követően a nyilvános döntőt 2017. április 7-én, pénteken, 17 órától rendezték meg a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házának Pódiumtermében 10 fellépő szólista, zenei formáció részvételével.

A rendezvényt Porkoláb Gyöngyi, az EKF Debrecen 2023 operatív igazgatója nyitotta meg.
A szakmai zsűri az előző évekhez hasonlóan 5 főből állt, a zsűri elnöke Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője volt.

A zsűritagok között visszatérőként helyet kapott Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára; Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója; Pércsi Sándor, a Kortárs Könnyűzenei Egyesület elnöke, zenész, valamint új zsűritagként Süli András, a Debreceni Campus Közhasznú Nonprofit Kft. programigazgatója.

A rendezvényen minden fellépő két versmegzenésítést mutatott be a közönségnek és a zsűri tagjainak, melyekről a zsűri építő jellegű visszajelzést adott. A zsűri a számos nagyszerű és egyedi előadás közül négy kategóriában választotta ki a legjobb produkciókat.
A Legjobb Énekhang kategóriában Kerekes Levente bizonyult a legsikeresebbnek, a Legjobb Hangszerelő díjat a Körömvirág együttes vehette át. A Legjobb Zeneszerző a NeSzduó lett, akik számos ajándék mellett lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák tehetségüket a Campus Fesztiválon is. Végül a negyedik kategóriában a Legjobb Arany János- versmegzenésítés díját a Vikár-kombó formáció vehette át, számukra Bajnai Zsolt külön díjként felajánlott egy fellépési lehetőséget az NKA Cseh Tamás Program Beszámoló című rendezvényén Budapesten a Várkert Bazárban tartandó Hangszert a Kézbe programsorozaton.