Hazánkba látogat a lipcsei Tamás-templom kórusa

Kultúra

A reformáció 500. jubileumát ünneplő emlékévben – március 16-án – Debrecenbe látogat a lipcsei Tamás-templom világhírű fiúkórusa. A fellépés egy négy napos turné egyik állomása, amely március 14-e és 18-a között négy magyarországi helyszínen várja Bach, Mendelssohn, valamint Brahms kedvelőit, s mindazokat, akik egy – a reformáció zenei örökségét máig éltető – kórus énekével szeretnének ráhangolódni az évfordulóra. A program a Reformáció Emlékbizottság egyik kiemelt rendezvénye.

A lipcsei Tamás-templom kórusa március 14-e és 18-a között Magyarországra látogat, hogy a reformáció emlékévében négy helyszínen adja elő Bach, valamint a 16-17. századi romantikus tételeket is tartalmazó komolyzenei repertoárját. A Tamás-templom iskoláját és fiúkórusát több mint 800 esztendeje, 1212-ben alapították, így Németország legrégebbi ma is működő iskolájának számít.   

A kórus első állomása Budapest, ahol március 14-én, kedden a Művészetek Palotájában (Müpa) lépnek a színpadra. Ezt követi – szintén a fővárosban – március 15-én a Deák téri evangélikus templom istentiszteletén való részvételük, ahol a szertartás keretében szolgálnak, megmutatva, hogy milyen kiemelt szerepe van a zenének és a közös éneklésnek az evangélikus liturgiában. A kórus következő állomása a debreceni Nagytemplom. Itt március 16-án állnak majd a színpadra. A turné utolsó állomása Pécs lesz, ahol a Pécsi Székesegyházban fejezik be méltó módon magyarországi ittlétüket.

Részletes program:

  1. március 14. (kedd) 19.30: Budapest, MÜPA Bartók Béla Nemzeti Koncertterem (hangverseny)
  2. március 15. (szerda) 18.00: Budapest, Deák téri evangélikus templom

(zenés-liturgikus istentisztelet)

  1. március 16. (csütörtök) 19.30: Debrecen, Református Nagytemplom

(hangverseny)

  1. március 18. (szombat) 19:30: Pécs, Pécsi székesegyház

(hangverseny)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.