Példás gyermeknapi összefogás Debrecenben

Kultúra

A MODEM belső udvarában a babájukkal együtt tornázó Kanga-tréningesek adtak ízelítőt a hétvégi debreceni gyermeknapból. Széles Diána alpolgármester a látványos bemutató kapcsán kiemelte, hogy az ilyen produkciók is azt mutatják, hogy Debrecen a családosok számára is élhető város, a gyermeknapi programkínálat pedig változatos és érdekes eseményekkel hívogat minden érdeklődőt.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője azon túl, hogy nagyrabecsüléssel szólt arról a Halász Juditról, akinek dalain generációk nőttek fel, s örömét fejezte ki, hogy pont gyermeknapon Debrecen kapja ajándékba a dalait, a játszva tanulás lehetőségének kínálatát fogadta örömmel. Élménnyel gazdagodik a gyermek, élménnyel gazdagodik az egész család, akár ha a komplex kínálatú gyereknap érzékenyítő programjában, akár a mindennapos helyes közlekedés tudatosításában vesz részt.

Suba István a HBM-i Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, megjegyezte, hogy szívesen újráznak ezen a helyszínen, a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőn tavaly országos arányt tekintve is sokan vettek részt. A rendőrszázados reméli, idén is nagy lesz az érdeklődés. Külön vonzerő, hogy idén a főnyeremény egy gépjármű.

A tavalyi példa alapján szintén szívesen csatlakozott a programsorozathoz a Magyar Vöröskereszt. Ujvárosi Andrásné megyei igazgató elmondta, idén három „bevetésük” is lesz, esetükben a nosztalgia azt jelenti, hogy kolbásszal-sörrel várják a véradókat a Kölcsey Központ tánctermébe, műsebek kezelésével igyekeznek az igazi sebek szerzésétől megóvni, a közlekedésbiztonsági vetélkedőnek pedig egyik állomását biztosítják.

Az érzékenyítő programok közül a bizalmi tandemezés az, amely a Baltazár téren valósul meg. A továbbiak – tette hozzá Oláh Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője – a Kölcsey Központ folyosójára költöznek. Olyan ez a program, amellyel mindenki nyer. A kerekesszékes akadálypálya teljesítése után nyer a kipróbáló, s nyer az eszközt mindennap használó. Egy empatkius emberpalántát mindenképp.

Dallos Krisztina, a Déri Múzeum sajtóreferense az átjárhatóságot üdvözölte, a MODEM és a Kölcsey Központ két ajtón is átjárható lesz, s bátorította is a családokat, hogy használják ezeket az ajtókat, s vegyenek részt az újrahasznosítható kincsek feldolgozásában, ill. segítsenek mesebeli hét állatkának a Déri Múzeumban.

 

 

 

 

 

A hároméves kor alattiaknak immár hagyományosan ingyenes gyermeknapi Ringató foglalkozást kínál a Kölcsey Központ, Duspin Pál lesz a vendége Horváth Zsuzsa Ringató-foglalkozásvezetőnek. A szervezők arra kérik az apukákat, hogy ők se hagyják ki ezt a családi alkalmat!

 

Dr. Nagy Gergely Sándor, a Debreceni Állatkert és Vidámpark ügyvezető igazgatója és Dánielfy Zsolt kommunikációs vezető kiemelték, hogy a Debreceni Állatkert és Vidámpark május utolsó vasárnapján a szokásosnál is gazdagabb kínálattal, látványos programokkal, meglepetésekkel várja a gyermekeket és családokat.