Eladta a talált mobiltelefont a hajdúdorogi nő

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki Hajdúdorogon a sértett elvesztett telefonját megtalálta, majd másnap eladta.Március 9-én az éjszaka folyamán a sértett Hajdúdorogon gyalogosan hazafelé tartott, amikor is útközben elhagyta a mobiltelefonját.

A reggeli órákban az utcán haladva a vádlott észrevette a földön lévő mobiltelefont, majd azt magához vette. A hajdúdorogi nő a megtalálást követően másnap, március 11-én a készüléket értékesítette 11.000,- Ft-ért egy helybeli ismerősének, aki nem tudta azt, hogy a mobiltelefon milyen körülmények között került a vádlotthoz. A vásárló azonban nem tudta megfelelően használni a készüléket, ezért azt tőle néhány nap múlva a vádlott 11.000,- Ft-ért visszavette.

A nyomozó hatóság a vádlottól az eljárás során a mobiltelefont lefoglalta, majd kiadta azt a sértettnek, ezáltal az okozott kár teljes egészében megtérült.

A vádlott azzal a magatartásával, hogy a megtalált mobiltelefont már másnap, mint a sajátját értékesítette, jogtalan elsajátítás vétségét valósította meg.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott vonatkozásában a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség hosszabb tartamú próbára bocsátás elrendelésére tett indítványt.