Debrecen élsportolói is szedték a szemetet – folytatódik az akció

Helyi hírek

A debreceni önkormányzat saját kezdeményezésére folytatja a „TeSzedd! De inkább ne dobd el!” akciót. Széles Diána alpolgármesterhez Senánszky Petra úszó, a debreceni kosarasok, vízilabdások és kézilabdások csatlakoztak és tisztították meg a Bartók Béla út környékét 2019. április 3-án, szerdán.

A Bartók Béla út mögötti területen, a Tócóvölgy vasútállomás környékén közel egy tonna szemetet szedtek össze a debreceni TeSzedd! De inkább ne dobd el! akció keretén belül a város élsportolói és Széles Diána alpolgármester.

– Eltakarítani az eldobált csokipapírokat, zacskókat és palackokat sokkal nagyobb munka, ezért azt szeretnénk kérni a lakosoktól, hogy szedjék össze a szemetet a környezetükben, de inkább ne dobják el. Ki kell állnunk környezetünk és Debrecen védelméért. Az illegálisan kidobott hulladék szennyezi a talajt, amely rengeteg kárt okoz – emelte ki Széles Diána alpolgármester.

Az önkormányzat a TeSzedd! De inkább ne dobd el akciót tovább folytatja áprilisban és májusban is, melyhez a Debrecen városa Facebook oldalon várják az önkéntes, a környezetvédelem iránt elhivatott debreceniek csatlakozását is.  

Fotók: Miskolczi János