Hetente 30 liter gázolajat lopott a derecskei férfi

Helyi hírek

A gyanúsított huzamosabb ideje dolgozott egy derecskei kft-nél gépkocsivezetőként.

A munkáltatónál kialakult gyakorlat szerint a gépkocsivezetők az általuk használt gépkocsikat üzemanyagkártyával tankolták meg. A gyanúsított a részére kiadott üzemanyagkártyával 2016. január 1. és 2017. május 22. napja közötti időben hetente 3 alkalommal tankolt gázolajat különböző töltőállomásokon. Ezen időszakban nemcsak a gépkocsi üzemanyagtartályába, hanem részben rendszeres haszonszerzésre törekedve egy 10 literes műanyag kannába is töltött üzemanyagot, és azt a saját gépkocsijában használta fel.

A derecskei férfi több mint 2000 liter üzemanyagot vásárolt a munkáltatója tudta és engedélye nélkül, amellyel közel 750.000,- Ft kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A büntetlen előéletű, bűnösségre is kiterjedő, feltáró jellegű beismerő vallomást tett gyanúsított lehetőséget kapott a bírói út elkerülésére, a nyomozás során ő is és a sértett munkáltató is hozzájárult a közvetítői eljárás lefolytatásához, amelyben a derecskei férfinek lehetősége nyílik a jóvátételre, a bűncselekménnyel okozott kár teljes megtérítésére. 

Amennyiben a felfüggesztés hat hónapos időtartama eredményesen eltelik, a Berettyóújfalui Járási Ügyészség a gyanúsított ellen indított eljárást meg fogja szüntetni.