Több százan álltak sorban a meleg ételért Debrecenben

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon! Facebook-csoport, húsvét vasárnapján is megvendégelte a nehéz sorsú debrecenieket a Petőfi téren. Meleg ételt kaptak a rászorulok, akik sokan vannak.

Az esős idő ellenére több százan kaptak az ünnepi töltött káposztából, a húsvéti kalácsból, de még egy-egy húsvéti tojással is meglepték a vendéglátók a rászorulókat.

A hangulat is komor volt, mint az időjárás, hiszen saját nyomorával senki sem szeret dicsekedni. Szomorú szemű, megfáradt emberek, arcukon a kilátástalanság. Legtöbbjüknek esélye sincs arra, hogy kilábaljon jelenlegi helyzetéből, és emberhez méltó módon éljenek. Nagyon sokan ételhordóval jöttek, otthon maradt családtagjaiknak vitték az ebédet. Volt olyan család, akik nyolc főre vittek haza ételt – írják a jótékony szervezők, akik szerint a megváltó halála és feltámadása üzenet mindannyiunk számára, a hitről, a békéről, a szeretetről, az elesettek, a gyengék segítéséről.

A költségeket a szervezők maguk állták, az egyesület tagjai „tehetségük” szerint járultak hozzá az ételosztás büdzséjéhez.

Budácsik Lajos fotói: