Vádat emelnek a gyermeket halálra gázoló buszsofőr ellen

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra.

2017. április 13-án 15 óra körüli időben a vádlott az általa vezetett menetrend szerint közlekedő autóbusszal Debrecen felől Nyíradony irányába haladt. A fenti időpontban Hajdúsámson belterületén a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedve észlelte, hogy az ellenkező irányból feltorlódott a kocsisor.

A járművek közül, egy tehergépkocsi takarásából kiszaladt a 10 éves sértett, aki át akart kelni az út azon a forgalmi sávján is, ahol a vádlott haladt az autóbusszal.

A vádlott az észlelést követően azonnal erőteljesen fékezett, azonban ennek ellenére a jármű jobb első sarokrészével elütötte a sértettet, aki az út mellett lévő füves árokba esett.
A gyermek az ütközés következtében olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt.

A halálos baleset a vádlott sebesség túllépésben megnyilvánuló KRESZ szabályszegése miatt következett be.

Ugyanis ha betartja a sebességhatárt a balesetet intenzív fékezéssel elkerülhette volna.
A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.