A debreceni Fazekas lett a vidék második legjobb gimnáziuma

fmg

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. Egy debreceni intézmény került be a top 10-be.

Ahogy az előző években, úgy az idén is a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium áll a HVG gimnáziumi rangsorának élén, az intézmény két – a matematikai kompetenciamérés és a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított – alrangsorban is az első helyet szerezte meg.

“A legjobb vidéki intézmény idén a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium lett, amely elcsípte a rangsor kilencedik helyét. Sikerét annak köszönheti, hogy három alrangsorban is a legjobb tízbe került, igaz, egyikben sem lett első. A debreceni Fazekas a tizedik, a veszprémi Lovassy Gimnázium éppen hogy csak kicsúszott az első tízből” – olvasható a kiadványban.

A HVG 2018-as középiskolai rangsorának összeállítói figyelembe vették a 10. évfolyamosok kötelező és egységes, 2016-os országos kompetenciamérésének eredményeit, a 2016-os tavaszi, közép- és emelt szintű érettségi eredményeit magyar nyelvből és irodalomból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint a középiskolákból a hazai felsőoktatásba 2016-ban felvételt nyert diákok felvételi pontszámának átlagát.

 

2 thoughts on “A debreceni Fazekas lett a vidék második legjobb gimnáziuma

  1. Na, és miért veszik több pontszámmal a fővárosi egyetemekre felvételt nyerteket a vidékieknél? És miért nem nézik a középiskolai versenyeredményeket?
    Mert így enyhén szólva lejt a pálya a fővárosi gimik javára….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*