Kápolnaavató a Debreceni Református Kollégiumban

Helyi hírek

Kápolnát avatott a Debreceni Református Kollégiumban pénteken a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly a kápolnaavató alkalmából felidézte, hogy a Református Kollégium összesen 10 milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg.

A rekonstrukció eredményeként 2017 őszéig 10 kollégiumi intézmény új, vagy megújult környezetben folytathatja a munkáját.

A beruházás fontos állomásának nevezte a kápolna kialakítását, felidézve, hogy korábban “szemináriumi szobák mélyedéseit, folyosók szegleteit keresték a diákok az elcsendesedéshez”, mostantól viszont két korábbi kollégiumi szobából kialakított kápolnában imádkozhatnak.

Diákoknak, volt diákoknak, tanároknak új impulzusokra kell lelniük ebben a teremben – mondta a kápolnaavató istentiszteleten Fekete Károly.

Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora kiemelte: a teljes kollégiumi felújítás 70 százaléka készült el eddig.

Nyárra elkészül a fiú és leányinternátus felújítása is – tette hozzá a Református Kollégium igazgatóságának elnöke.

Olyan felsőoktatási intézményben tanulhatunk, illetve taníthatunk, amely a pincétől a padlásig megújul, s ennek spirituális tartóoszlopa ez a kápolna” – mondta Bölcskei Gusztáv, majd az avatóünnepség résztvevőit végigvezette a Református Kollégium megújult terein.