Juhtúróval töltött gombafejek barna rizzsel és tartármártással

Gasztro

Egészséges vacsora az egész családnak

Főfogás

Köret

Mártás

Főfogás

  1. A gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és a tönkjüket eltávolítjuk.
  2. A juhtúrót kis tálba tesszük, hozzáadjuk a borsot és petrezselymet ízlés szerint, és összedolgozzuk.
  3. A gombafejeket megtöltjük a juhtúróval, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, vagy amíg kicsit meg nem barnul.

Köret

  1. Egy tálba vizet rakunk (kb. dupla annyi mennyiségű vizet, mint amennyi rizst akarunk főzni), sózzuk, majd forrás után beleöntjük a rizst, és puhára főzzük.

Mártás

  1. Egy tálba összekeverjük a tejfölt, majonézt, egy teáskanál mustárt, egy kis kávéskanál porcukrot, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Forrás: nosalty.hu