Egészséges vacsora az egész családnak
Főfogás
- 10 nagy db csiperkegomba
- 200 g juhtúró
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Mártás
Főfogás
- A gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és a tönkjüket eltávolítjuk.
- A juhtúrót kis tálba tesszük, hozzáadjuk a borsot és petrezselymet ízlés szerint, és összedolgozzuk.
- A gombafejeket megtöltjük a juhtúróval, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, vagy amíg kicsit meg nem barnul.
Köret
- Egy tálba vizet rakunk (kb. dupla annyi mennyiségű vizet, mint amennyi rizst akarunk főzni), sózzuk, majd forrás után beleöntjük a rizst, és puhára főzzük.
Mártás
- Egy tálba összekeverjük a tejfölt, majonézt, egy teáskanál mustárt, egy kis kávéskanál porcukrot, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Forrás: nosalty.hu