Ötlet ebédre,vacsorára

Gasztro

Minden nap komoly gondot okoz kitalálni mi legyen az ebéd vagy a vacsora? Így készíthetünk finom zöldséglevest.

Zöldségleves hamis májgaluskával

Hozzávalók:

  1. 3 nagy szál sárgarépa
  2. 2 kisebb szál petrezselyem
  3. 1 kisebb, zsenge karalábé
  4. 3 nagy szem krumpli
  5. 1 kis fej vöröshagyma
  6. 3 ek olaj
  7. 1 csapott ek liszt
  8. 1 púpos tk őrölt pirospaprika
  9. 1 csapott kk só
  10. 1 késhegynyi őrölt bors
  11. 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  12. 1,7 liter víz

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karalábét, a krumplit és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk.

A vöröshagymát kevés olajon egy közepes fazékban üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a répát, a karalábét, a zöldséget. Megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, és jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, és ízesítjük a fűszerekkel.

A galuskához a májkrémet a tojással simára keverjük, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, egy jó evőkanál liszttel, és beleszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem levelet. Nokedli sűrűségű tésztává keverjük.

Ha a zöldségek már majdnem puhák, a leveshez adjuk a krumplit. Ha utóbbival is felfőtt, akkor beleszaggatjuk a galuskát.

Ha már a krumpli és a galuska is puha, elzárjuk. Melegen kínáljuk.