Orbán Viktor kitüntette a Debreceni Egyetem rektori főtanácsadóját

Egyetem

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kimagasló elismerését vehette át Jávor András professzor. A Debreceni Egyetem rektori főtanácsadójának Orbán Viktor miniszterelnök adta át a Károlyi Sándor díjat a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kongresszusán Budapesten.

Jávor András, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar egyetemi tanára, a Magyar Rektori Konferencia Határon túli Bizottságának alelnöke az agrárkamarában több évtizede tölt be tisztségeket, emellett az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, illetve a párizsi székhelyű Környezetvédelmi Tanács szakértője. A Juh Terméktanács közel 30 éves történetében közel 20 évig látta el az elnöki feladatokat.

A DE professzora kutató- és oktatómunkáját egész életében annak szentelte, hogy tudását átadja a gazdák számára. Ezt tükrözi könyvein és több száz tudományos publikáción túl a közel félezer szakmai és ismeretterjesztő cikke is. Teljes odaadással dolgozott és dolgozik a Debreceni Egyetemért. Kezdeményezte és sikerre vitte a határon túli agrároktatást és tanácsadást – hangzott el a méltatásban.

Fotó: unideb.hu