A mesés nemzetközi sokszínűséget ünnepelték gálaesttel a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Hagyományos népviseleteiket és nemzeti táncaikat is bemutatták a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói a számukra szervezett különleges gálaesten, amelyet a debreceni orvosképzés centenáriumi ünnepségsorozatának részeként tartottak október 26-án a HALL-ban.
Mesevilágot varázsolt a Debreceni Egyetem külföldi diákjainak a Hallgatói Önkormányzat részeként működő International Studies Union. A külföldi hallgatók érdekképviseleti egysége 2015 óta szervezi meg az „A Night of a Thousand Lights” elnevezésű rendezvényt, amely idén új helyszínen, még több hallgatóval, ének-, tánc- és divatbemutatóval, vacsorával és megannyi csodával várta a résztvevőket.

Október 26-án sosem látott pompájába öltözött a HALL, ahol a díszítés tematikája a Narnia könyvek fagyos mesevilága volt. A gálaesten külföldi és magyar hallgatók mutatták be népviseleteiket, táncaikat és nemzetiségük egyediségét. A ruhaköltemények mellett indiai táncot, rock zenekart, hagyományos afrikai ruhákat és japán legyezőket is láthattak a jelenlévők.

Az idei rendezvény a debreceni orvosképzés 100. évfordulójának alkalmából szervezett ünnepségsorozat részét képezte, elismerve ezzel az Általános Orvostudományi Kar kiemelt szerepét az angol nyelvű oktatás megalapozásában és felvirágoztatásában.

unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.