Sorsdöntő meccs előtt a DEAC

Egyetem
Hazai pályán hosszabbíthatja meg élvonalbeli tagságát a DEAC férfi kosárlabdacsapata. Nagy lépés előtt áll ugyanezért a futsalcsapat, eggyel feljebb tették viszont a lécet a férfi kézisek. Pályára lépnek labdarúgóink, a floorballcsapat és a röpisek is.

Férfi kosárlabda – hétvégén eldőlhet

Egyetlen meccset kell megnyernie, és bennmarad az NB I/A-s bajnokságban a DEAC férfi kosárlabdacsapata. Erre kitűnő alkalom kínálkozik szombaton 19 órától, amikor a vendég a MAFC lesz az Oláh Gábor utcán.

– Nagyon remélem, hogy sikerül nyernünk szombaton, hiszen így bebiztosíthatjuk a bennmaradást. A legutóbbi, debreceni mérkőzésünk a szezon legfájóbb veresége volt, a második félidőben teljesen összeestünk, és nem volt tartásunk. Azt gondolom, hogy azóta sok mindenben sikerült előrelépnünk, úgyhogy ez semmiképpen nem történhet meg velünk holnap. Nagyon fontos, hogy végig kontrollálni tudjuk a mérkőzést, megteszünk mindent annak érdekében, hogy kiszolgáljuk a közönségünket – vélekedett Berényi Sándor vezetőedző.

Futsal – rangadó a zöld-fehérek ellen

Pénteki bajnoki vár a DEAC férfi futsalcsapatára. Elek Gergő együttese az egy hellyel és egy pont lemaradással mögöttük álló Ferencváros ellen lép pályára 20.30-tól a fővárosban. Amennyiben a fiúk pontot tudnak szerezni, maguk mögött tarthatnák a Fradit, egy győzelemmel pedig újabb nagy lépést tennének a bennmaradás felé. A vezetőedző úgy véli, nagy szerepe van most a pszichikai felkészítésnek. – A játékot illetően pedig a hangsúlyt főképp a védekezésre helyezem. Ott fog eldőlni ez a mérkőzés – mondta Elek Gergő.

Kézilabda – megcéloznák a hatodik helyet

A Kecskemétet fogadja pénteken 19 órától a DEAC férfi kézilabdacsapata a DESOK-ban. A debreceniek a hetedik helyen állnak az NB I/B keleti csoportjában, míg ellenfelük az ötödik, így igazi rangadóra van kilátás. Dobos Balázs, az együttes beállósa szerint még oda lehet érni akár a hatodik helyre is, de ehhez először le kell győzni a KTE csapatát.

– Ha tudnánk nyerni legalább öt góllal, akkor az lenne az első lépés, hogy majd a végén előttük végezzünk. Ezután nekik még két nehéz meccsük van, s ha mindkettőt elveszítik, mi pedig megnyerjük a mieinket, akkor eléjük kerülünk. Mindenképpen szeretnénk visszavágni az őszi vereségért, méghozzá legalább öt góllal. Kemény mérkőzésre számítunk, hiszen jó formában vannak – fogalmazott a beállós.

Labdarúgás – Putnokon pattog

Putnokon vendégszerepel szombaton a DEAC NB III-as focicsapata. A tabella 12. helyén álló Sáfár-tanítványok 16.30-tól lépnek pályára a harmadik borsodiak otthonában. Ez sem ígérkezik tehát könnyű meccsnek, ráadásul meghatározó játékosok hiányoznak majd sérülés miatt, mondta Sáfár László. – Nehéz meccsre számítok egy erős ellenfél ellen, aki meghatározó tagja a bajnokságnak. A pontszerzés bravúr lenne – tette hozzá a tréner.

Szintén vendégként várja majd a kezdő sípszót a DASE megye I-es csapata, amely a Hajdúhadház otthonába látogat szombaton 16 órától. Nem marad a hazai közönség sem foci nélkül a hétvégén, hiszen a megye II-ben listavezető DEAC II szombaton 16 órától a Hajdúszovátot fogadja a Dóczy utcán.

Röplabda – itthon zárnak

Debrecenben búcsúznak a szezontól a DEAC férfi röplabdázói az előttünk álló hosszú hétvégén. Fodor Antal legénysége a Sümeget fogadja vasárnap 15 órától a DESOK-ban a bajnoki rájátszás zárásaként.

Floorball – dupla derbi

Dupláznak a hétvégén a DEAC floorballozói. A fiúk előbb pénteken 20 órától a Dunaújvárosi Egyetem ellen lépnek pályára, majd vasárnap 14 órától ismét idegenben, a Kazincbarcikai Ördögök otthonában ragadnak ütőt. Az együttes ezzel be is fejezi a bajnoki küzdelmeket. Lánczi András edző azt mondta a dupla meccs előtt, hogy megítélésük és önbecsülésük miatt is győzelmekkel szeretnék zárni ezt a bajnoki évadot.

– Hosszú szezon áll mögöttünk, és remélem, örömjáték vár ránk. Különösebb teher nem lesz se rajtunk, se az ellenfeleinken. Két olyan csapathoz látogatunk, akikkel rendre jó mérkőzéseket játszottunk, most is hasonlóban bízok – hangsúlyozta a tréner.

unideb.hu